Skip to main content

Η ζημιά της Τασίας στην Ελλάδα και η έξοδος της Κύπρου από το μνημόνιο

Η ζημιά που προκάλεσε η Χριστοδουλοπούλου στην Ελλάδα, η έξοδος της Κύπρου από το μνημόνιο και τι συμβαίνει με την αντιδημαρχία Καθαριότητας.

Μπορεί ένας άνθρωπος να καταστρέψει έναν λαό; Κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις μπορεί. Η Τασία Χριστοδουλοπούλου έχει προξενήσει τόση ζημιά στον λαό, που δεν μπορεί να υπολογιστεί η έκτασή της. Η επίσημη πρόσκληση σε λαθρομετανάστες να έρθουν εδώ, ως καλοδεχούμενοι, την ίδια μεν λόγω της πνευματικής της συγκρότησης την ικανοποιεί, όμως οι εκατοντάδες χιλιάδες Ασιάτες και Αφρικανοί που τελικά θα μας μείνουν εδώ, θα επιφέρουν αμέτρητα πλήγματα.

Ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου ανήγγειλε ότι η Κύπρος βγαίνει από το Μνημόνιο τον Μάρτιο. Έχει ιδιαίτερη σημασία μια παράγραφος της δήλωσής του: «Η Κυπριακή κυβέρνηση λάμβανε τέτοια μέτρα, που δεν επέτρεψε στο ΔΝΤ να κάνει υποδείξεις και να ζητήσει μέτρα που ενδεχομένως δεν ταίριαζαν με τα κυπριακά δεδομένα». Στην Ελλάδα, δεν πρόκειται να παρθούν σωστά μέτρα, επειδή εκείνο που προέχει είναι το πολιτικό κόστος. Και για τα ψηφουλάκια ορισμένων τάξεων καταδικάζεται ο λαός να υπομείνει πολλά χρόνια ακόμη ύφεσης.

Τι συμβαίνει με την αντιδημαρχία Καθαριότητας στο Δήμο Θεσσαλονίκης; Σε κάθε δημοτικό συμβούλιο πρέπει απαραίτητα να γίνεται συζήτηση για θέματα που αφήνουν σκιές; Ο Σταύρος Καλαφάτης παρουσίασε στοιχεία από έγγραφα των ίδιων των υπηρεσιών του Δήμου, σύμφωνα με τα οποία, προκύπτουν υπερκοστολογήσεις στην επιδιόρθωση οχημάτων και απορριμματοφόρων. Μήπως ο Δήμαρχος πρέπει να το δει πιο στενά το ζήτημα;

Βιάστηκαν στο Εθνικό Θέατρο να ανεβάσουν έργο στηριζόμενο στα γραπτά του δολοφόνου Σάββα Ξηρού. Αν περίμεναν λίγο, θα πρόσθεταν και τις εμπειρίες από τον τελευταίο δολοφόνο της Χαλκιδικής. Ώστε ο αποτροπιασμός στα πρόσωπά τους να μετατραπεί σε συμπάθεια για τις ευγενείς σκέψεις τους, στόχο που ενδεχομένως είχαν οι προτείνοντες την παράσταση στο Εθνικό Θέατρο.

45.000 χριστιανοί από τη Συρία και το Ιράκ, που έχουν καταφύγει πρόσφυγες στην Τουρκία, κρύβουν τη θρησκεία τους από το φόβο μην διωχθούν και υποκρίνονται τους μουσουλμάνους. Σιγά τον αριθμό. Στην Ελλάδα, 9 τουλάχιστον εκατομμύρια Έλληνες υποκρίνονται τον «προοδευτικό» μήπως οι φασίζουσες μειοψηφίες τους λοιδορήσουν.

Δημοσίευσε εφημερίδα των Αθηνών, ότι διεξήχθη πρώτη διερευνητική συνάντηση με αντικείμενο την δημιουργία κόμματος στα δεξιά της Ν.Δ., σε κλειστό κύκλο. Το γενικό πρόσταγμα στην «επικίνδυνη αποστολή» έχει ο απόστρατος στρατηγός Φράγκος Φραγκούλης. Σημείωση: Είμαι πάντα επιφυλακτικός σε τέτοιες πληροφορίες, επειδή πολλές φορές μάλλον εκφράζονται επιθυμίες, προς άσκηση πίεσης. Αν όμως ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα θα επιβεβαιωθούν σύντομα.

Εξέλιξη της τελευταίας στιγμής σχετικά με την συνάντηση στην Γενεύη για το Συριακό. Φαίνεται ότι η απαίτηση της Ρωσίας να συμμετέχουν και οι Κούρδοι της Συρίας ικανοποιείται, και ο Ειδικός Απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Συρία, Μιστούρα, κάλεσε τον ηγέτη του PYD, που εκπροσωπεί τους Κούρδους της Συρίας, στην Συνάντηση της Γενεύης.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Ερντογάν αντέδρασε έντονα, δηλώνοντας ότι η Τουρκία δεν θα συμμετάσχει στην εν λόγω συνάντηση, η οποία αναβλήθηκε για τις 29 Ιανουαρίου, με τις ΗΠΑ να έχουν αναλάβει να πείσουν τους Τούρκους (με τι αντάλλαγμα;), αλλά και την Σ. Αραβία, η οποία επίσης απειλεί με μποϋκοτάζ τη συνάντηση.