Skip to main content

«Ιανός»: 727 απεγκλωβισμοί και διασώσεις από την Πυροσβεστική στη Θεσσαλία

Σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής απολογισμό, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει προχωρήσει σε 896 διασώσεις-απεγκλωβισμούς, εκ των οποίων οι 727 στη Θεσσαλία.

Σε 896 απεγκλωβισμούς – διασώσεις έχει προχωρήσει η Πυροσβεστική Υπηρεσία μέχρι τώρα, λόγω εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων. Είναι ενδεικτικό ότι μόνο στη Θεσσαλία, που οι πλημμύρες είχαν ως αποτέλεσμα μέχρι στιγμής δύο άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, πραγματοποιήθηκαν 727 διασώσεις.

Ειδικότερα, λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που βρίσκονται σε εξέλιξη σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, από τις νυχτερινές ώρες της 17 Σεπτεμβρίου 2020, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί 2.450 κλήσεις για παροχή βοήθειας και αντλήσεις υδάτων, κυρίως: στο νότιο Ιόνιο, στη Δυτική Ελλάδα, στη Στερεά Ελλάδα, στην Πελοπόννησο  και στη Θεσσαλία και αρκετές από αυτές είναι σε εξέλιξη.

Οι Πυροσβεστικές δυνάμεις σε συνεργασία με όλους τους φορείς αντιμετώπισης καταστροφών παραμένουν σε αυξημένη ετοιμότητα για αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρών, καθώς και των συνοδών τους φαινομένων.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.