Skip to main content

Κακοκαιρία Ιανός: Αγωνία για τους τρεις αγνοούμενους στην Καρδίτσα

Τρεις άνθρωποι αγνοούνται στην Καρδίτσα μετά το πέρασμα της σφοδρής κακοκαιρίας Ιανός στην περιοχή - Σε εξέλιξη έρευνες των αρχών

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της πυροσβεστικής για τον εντοπισμό των τριών ανθρώπων που αγνοούνται στην Θεσσαλία μετά το πέρασμα της έντονης κακοκαιρίας που άφησε πίσω της δύο νεκρούς.

Οι αρχές αναζητούν εναν ηλικιωμένο άντρα στην Καστανιά Καρδίτσας, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν όταν κατέρρευσε η σκεπή του σπιτιού του  εξαιτίας της σφοδρής βροχόπτωσης, την 43χρονη οδηγό του αυτοκινήτου που παρασύρθηκε στο Μουζάκι Καρδίτσας και έναν βοσκό που αγνοείται στο Μακρυχώρι Καρδίτσας. 

Μεγάλος όγκος νερού έπεσε τη νύχτα στο χωριό Καλογριανά με την πυροσβεστική να βρίσκεται στο σημείο χωρίς μέχρι στιγμής να έχει χρειαστεί να επέμβει. 

Επί ποδός είναι ο κρατικός μηχανισμός στην περιοχή, καθώς λόγω του μεγάλου όγκου νερού κατέρρευσαν γέφυρες, υποδομές καθώς και τμήμα του κέντρου υγείας στο Μουζάκι. 

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), Ευθύμιος Λέκκας, 5.000 σπίτια μέσα στην πόλη της Καρδίτσας έχουν πλημμυρίσει, ενώ σοβαρές καταστροφές έχουν υποστεί και 15 χωριά. 

Έντονη βροχόπτωση σημειώθηκε τη νύχτα σε Χανιά και Ηράκλειο Κρήτης, όπου μετατράπηκαν σε λίμνες κεντρικά σημεία. Πλημμυρικά φαινόμενα εντοπίστηκαν σε περιοχές όπως ο Γιόφυρος και οι Μεσαμπελιές, ενώ υπήρξαν και περιοχές που βυθίστηκαν στο σκοτάδι λόγω διακοπής ρεύματος.

Στην Κεφαλονιά ο Χαρδαλιάς - Είναι ώρα για πολύ σκληρή δουλειά

Στην Κεφαλονιά βρίσκεται από χθές το απόγευμα ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, όπου έλεγξε ο ίδιος με το ελικόπτερο τις ζημιές που άφησε πίσω του ο μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός» και στην συνέχεια συμμετείχε σε σύσκεψη με τους φορείς του νησιού.

«Είναι ώρα για πολύ σκληρή δουλειά και για λίγα λόγια, ασχοληθήκαμε με λεπτομέρειες για ζητήματα που αφορούν την άμεση αποκατάσταση και την επιστροφή στην κανονικότητα για το νησί της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης» δήλωσε με το πέρας της συνεδρίασης ο κ. Χαρδαλιάς.

Ακολούθως αναφέρθηκε στα θέματα που συζητήθηκαν στην σύσκεψη όπου τόνισε ότι «λεπτομέρειες που αφορούν τα δίκτυα ηλεκτρισμού, στα δίκτυα της ύδρευσης, τα ζητήματα που αφορούν την αποκατάσταση των οδικών δικτύων ήταν στην βασική ατζέντα της συζήτησης μας».

Ακόμα ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, δήλωσε ότι «έχουμε κάνει μια σημαντική πρόοδο και έχουμε δημιουργήσει όλα εκείνα τα δεδομένα ώστε η Κεφαλονιά να επιστρέψει στην κανονικότητα της».

Ο κ. Χαρδαλιάς θα συνεχίσει σήμερα τις επισκέψεις στις πληγείσες περιοχές καθώς θα επισκεφθεί διαδοχικά την Ιθάκη και την Ζάκυνθο.