Skip to main content

Ιανός: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Κεφαλονιά, Ιθάκη και Ζάκυνθος

Το καθεστώς έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, θα ισχύει έως και 17 Μαρτίου 2021.

Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας κηρύχθηκαν οι Περιφερειακές Ενότητες Κεφαλληνίας, Ιθάκης και Ζακύνθου, εκτός από την Κοινότητα Νυφίου του Δήμου Αργοστολίου και την Δημοτική Ενότητα Πυλάρου του Δήμου Σάμης, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τα καιρικά φαινόμενα -έντονες βροχοπτώσεις, πλημμύρες- που προκάλεσε ο μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός».

Η εν λόγω κήρυξη, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, θα ισχύει έως και 17 Μαρτίου 2021.

Η ΓΓΠΠ υπενθυμίζει ότι η Κοινότητα Νυφίου του Δήμου Αργοστολίου και η Δημοτική Ενότητα Πυλάρου του Δήμου Σάμης είναι ήδη κηρυγμένες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας λόγω καταστροφών που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές βροχοπτώσεις) που εκδηλώθηκαν στις 3 και 4 Οκτωβρίου 2019.

Παράλληλα, λόγω της κακοκαιρίας, κηρύχθηκαν σε κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας μέχρι το Σάββατο οι Περιφερειακές Ενότητες Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Εύβοιας και Βοιωτίας.