Skip to main content

Ιατροδικαστής για Καρέλι: Τα χτυπήματα δεν ήταν φονικά αλλά στρεσογόνα

Το κάταγμα στο στέρνο δεν φαίνεται να έγινε με βίαιη κίνηση, είτε με κλοτσιά, είτε με θλων όργανο, ανέφερε ο ιατροδικαστής Σερρών Μηνάς Γεωργιάδης.

του Βασίλη Παπαναστασούλη

Η ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη για τον θάνατο του Ιλία Καρέλι, στις φυλακές Νιγρίτας, απασχόλησε σήμερα το ΜΟΔ όπου δικάζονται 13 σωφρονιστικοί υπάλληλοι για βασανισμό του κρατουμένου και ο διευθυντής των φυλακών για την υπόθαλψη τους. Σήμερα στο δικαστήριο κατέθεσε ο ιατροδικαστής Σερρών Μηνάς Γεωργιάδης, ο οποίος διενήργησε τη νεκροψία - νεκροτομή, δίνοντας διευκρινίσεις για στους δικαστές και τους ενόρκους για την αιτία θανάτου.

«Το κάταγμα στο στέρνο δεν φαίνεται να έγινε με βίαιη κίνηση, είτε με κλοτσιά, είτε με θλων όργανο. Υπήρχαν και παλιές κακώσεις και επικαλυμμένες κακώσεις  που ήταν επιφανειακές και δεν ήταν η αιτία του θανάτου αλλά οδήγησαν σε μια στρεσογόνα κατάσταση. Ο θάνατος επήλθε από ισχαιμικό επεισόδιο. Μια τέτοια καρδιακή πάθηση - έτσι κι αλλιώς- είναι θανατηφόρα. Εδώ, υπεισέρχεται ο στρεσογόνος παράγοντας στα παθολογικά αίτια» κατέθεσε, μεταξύ άλλων,  ο ιατροδικαστής στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης.

Η σημερινή ακροαματική διαδικασία ολοκληρώθηκε με την κατάθεση του κ. Γεωργιάδη ενώ αύριο αναμένεται να καταθέσει η ανακρίτρια Σερρών που διενήργησε την κύρια ανάκριση.