Skip to main content

Είχε ταξιδέψει και στην Ελλάδα ο μακελάρης της Νέας Ζηλανδίας

Η Αθήνα ήταν ο ενδιάμεσος σταθμός στο ταξίδι του δράστη Μπρέντον Τάραντ, από το Κάιρο στο Βουκουρέστι, τον χειμώνα του 2016.

Ο μακελάρης της Νέας Ζηλανδίας, από τα πυρά του οποίου σκοτώθηκαν 49 άνθρωποι την Παρασκευή, είχε περάσει και από την Αθήνα.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha, η Αθήνα ήταν ο ενδιάμεσος σταθμός στο ταξίδι του Μπρέντον Τάραντ, από το Κάιρο στο Βουκουρέστι, τον χειμώνα του 2016.

Οι αρχές διερευνούν την παρουσία του στην Αθήνα και το εάν ταξίδεψε σε κάποια άλλη πόλη, καθώς συνήθιζε να χρησιμοποιεί και λεωφορείο στα ταξίδια του.

Οι λέξεις «Turkofagos» και «Lepanto» (η ονομασία της Ναυπάκτου) στο όπλο του δράστη έκαναν τις αρχές να αναζητήσουν σχέσεις του με την Ελλάδα.

Οι αρχές αναζητούν στοιχεία για τις κινήσεις και τις επαφές του Τάραντ στα ταξίδια του.

Σημειώνεται ότι ο Μπράντον είχε ταξιδέψει σε χώρες όπως η Τουρκία, η Ουγγαρία, η Κροατία, η Βουλγαρία και άλλες πολλές.

Πρώην γυμναστής στην Αυστραλία ο Μπρέντον Ταράντ, δράστης του χθεσινού μακελειού σε δύο τεμένη του Κράισττσερτς, παρουσιάζεται ως ένας «απλός, λευκός άνδρας» της εργατικής τάξης τον οποίο κέρδισε η νεοφασιστική ιδεολογία έπειτα από ταξίδια που έκανε στην Ευρώπη.

Εναντίον του 28χρονου Αυστραλού απαγγέλθηκαν σήμερα κατηγορίες για ένα από τα χειρότερα εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί ποτέ στη Νέα Ζηλανδία: τον φόνο τουλάχιστον 49 πιστών σε δύο τεμένη του Κράισττσερτς.