Skip to main content

Ηχηρή παρέμβαση Λιού: Εδώ και τώρα ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών επανέλαβε την πάγια θέση των ΗΠΑ ότι θα πρέπει να υπάρξει ρύθμιση για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Τώρα είναι η ώρα για συμφωνία σχετικά με την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, τόνισε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Τζακ Λιού, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ενόψει της συνόδου των επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών (G7) που πρόκειται να διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα.

Ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ χαρακτήρισε υπερβολικά υψηλές τις απαιτήσεις των Ευρωπαίων για δημοσιονομικές περικοπές, προσθέτοντας: «Θα πρέπει να υπάρξει κάποια παραχώρηση σε αυτές τις συζητήσεις»

Ο Λιού είπε ότι στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών και των κεντρικών τραπεζιτών της G7, που θα διεξαχθεί το διήμερο 20-21 Μαΐου στη Σεντάι της Ιαπωνίας, θα τονίσει την ανάγκη να αποφευχθεί μια «δραματική κρίση» αναφορικά με τους όρους εφαρμογής του προγράμματος της Ελλάδας, καθώς πλησιάζουν οι ημερομηνίες αποπληρωμής μέρους του χρέους, τον Ιούλιο.

«Ιδίως καθώς πλησιάζουμε στο δημοψήφισμα για το Brexit στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα ήταν μια ιδιαίτερα ατυχής στιγμή να έχουμε άλλον έναν γύρο παρακινδυνευμένων διαπραγματεύσεων στην Ελλάδα», κατέληξε.