Skip to main content

Ηχητικό Βγενόπουλου: Ο Άρειος Πάγος εξετάζει αν θα ανοίξει ξανά η έρευνα

Ο επιχειρηματίας ηχογράφησε τη συνομιλία που είχε στο γραφείο του με την επιχειρηματία Δ.Μ., έμπιστη φίλη της πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου.

Το ενδεχόμενο να διερευνήσει εκ νέου τις καταγγελίες Βγενόπουλου περί εκβίασης, υπό το πρίσμα των νέων αποκαλύψεων που ήρθαν σήμερα στο φως και προκάλεσαν πολιτικό σεισμό, εξετάζει η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ανδρέας Βγενόπουλος είχε καταθέσει μηνύτηρια αναφορά, μετά τις δημόσιες καταγγελίες του το 2016, η οποία είχε αρχειοθετεί μέσα σε πέντε ημέρες, χωρίς να κληθεί κανένας μάρτυρας.

Αυτή τη στιγμή η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου εξετάζει την πιθανότητα να ανοίξει εν νέου την υπόθεση, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ.

Τι ανέφερεται στο ηχητικό ντοκουμέντο

Ένα άγνωστο ηχητικό ντοκουμέντο έφερε σήμερα στο φως το iefimerida. Συγκεκριμένα, ο επιχειρηματίας κατήγγειλε σε συνέντευξη Τύπου, τον Μάιο του 2016, ότι του ζητήθηκαν, μέσω τρίτου προσώπου, χρήματα με τη «μέθοδο του βιβλίου», να τα τοποθετήσει δηλαδή μέσα σε ένα βιβλίο, και ότι του ζητήθηκε μέγεθος «βιβλιοθήκης». Εκείνη την περίοδο κρινόταν η έκδοση δύο στενών συνεργατών του, στελεχών της MIG, από την Ελλάδα στην Κύπρο.

Ο επιχειρηματίας ηχογράφησε τη συνομιλία που είχε στο γραφείο του με την επιχειρηματία Δ.Μ., έμπιστη φίλη της πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου, η οποία φέρεται να ήταν η αγγελιοφόρος των μηνυμάτων. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας η Δ.Μ. παραδέχεται ότι του μετέφερε αίτημα της Θάνου για «βιβλία» και ότι αν τελικώς ο επιχειρηματίας έδινε τα χρήματα, αυτά θα πήγαιναν απευθείας στην τότε πρόεδρο του Αρείου Πάγου, ενώ ο γιος της, κατά τη Δ.Μ., θα είχε τον ρόλο του εισπράκτορα.

Διαβάστε ολόκληρη την απομαγνητοφωνημένη συνομιλία εδώ.