Κυριακή 24 Μαρτίου 2019
x

ΤΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Οι 10.000 θέσεις στο δημόσιο, το άρθρα 49 στο σύνταγμα της ΠΓΔΜ, η αδιαφορία της κυβέρνησης και η απέχθεια Φίλη στον όρο «Βόρεια Ήπειρος»

Είπε ο Ν. Κοτζιάς, ότι πριν μπει για το αποχαιρετιστήριό του ρώτησε τον πρωθυπουργό αν μπορεί να ανακοινώσει την επέκταση της αιγιαλίτιδας, και του είπε ναι. Δεν το αμφισβητώ, αλλά το ερώτημα είναι, τι κατάλαβε από αιγιαλίτιδα ο Α. Τσίπρας, γνωστής ούσης της αντιληπτικής αδυναμίας του στα εθνικά ζητήματα;

Προφανώς, και μετά κάποιος [Καλδαμάκης;] θα του έκανε εντατικό φροντιστήριο, γι’ αυτό και έστειλε στις ελληνικές καλένδες την υπόθεση. Πέραν του ότι για θέματα εθνικής κυριαρχίας απαιτείται νόμος, με αυξημένη πλειοψηφία, και όχι προεδρικό διάταγμα, όπως σαφώς επιτάσσει το Σύνταγμα.

Στέλνει ο Τσίπρας 10.000 κληρικούς από το δημόσιο στον ιδιωτικό τομέα, και μας λέει ότι αδειάζουν 10.000 θέσεις για διορισμούς στο δημόσιο των ψηφοφόρων του κόμματος. Απίστευτες σκηνές θα ζήσουμε με διορισμούς ημετέρων έως τις εκλογές.

Στη Γερμανία θα βρεθεί ο Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να συμμετάσχει ως ομιλητής στο ιδεολογικό συνέδριο του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος SPD, το οποίο δεν απηύθυνε πρόσκληση στην πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, που είναι και το "αδελφό" κόμμα του Γερμανοσοσιαλδημοκρατικού κόμματος.

Με αφορμή αυτό το γεγονός η πρόεδρος του SPD, Αντρέα Νάλες, στον προσωπικό λογαριασμό της στο facebook εκφράζει την ιδιαίτερη χαρά της για την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και τον Ισπανού ομολόγου του Πέδρο Σάντσεθ. Πληρώνει η Φώφη την άρνησή της στη συμφωνία των Πρεσπών. Όποιος δεν είναι πρόθυμος και υπάκουος, μένει στο περιθώριο.

Ο Κοτζιάς έχει δίκαιο όταν τονίζει πως θέλει προσοχή ο τρόπος που αλλάζει ο Ζάεφ το άρθρο 49. Η κυβέρνηση όμως αδιαφορεί που η τροπολογία της κυβέρνησης Ζάεφ ουσιαστικά κάνει λόγο για "μακεδονικό λαό" εξωτερικού, αφήνοντας ανοιχτό θέμα μειονότητας στην Ελλάδα.

Ο Φίλης, με ιδιαίτερη απέχθεια στον όρο Βόρειος Ήπειρος, την αποκαλούσε εμφαντικά Νότια Αλβανία, όπως κάνουν και οι Αλβανοί. Ξεχνά ο Φίλης, ότι ο όρος Βόρειος Ήπειρος είναι κατοχυρωμένος με διεθνή συνθήκη, όπως και η αυτονομία της. Για να μη ομολογήσουν τον ενδοτισμό τους οι Έλληνες πολιτικοί, παραπλανούν σκόπιμα τον λαό.

Να θυμίσω στον Φίλη και τους λοιπούς όμοιούς του, ότι ο Πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου, επικεφαλής της εξόριστης Ελληνικής Κυβέρνησης, ερχόμενος από τον Λίβανο, ύψωσε σε επίσημη τελετή την γαλανόλευκη στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Στην ιστορική ομιλία της Απελευθέρωσης των Αθηνών αναφέρθηκε και στον σκοπό της Εθνικής Ολοκλήρωσης. Μεταξύ άλλων είπε:

«... Σκοπός μας δεν είναι μόνον η Εθνική Απελευθέρωσις. Είναι επίσης και η Εθνική μας Ολοκλήρωσις. Το Συμβόλαιον του Λιβάνου, το οποίον έχουν συνυπογράψει όλα τα κόμματα όσα μετέχουν εις την Κυβέρνησιν, ορίζει ως περιεχόμενον του εθνικού μας προγράμματος "την πλήρη εθνικήν μας αποκατάστασιν και την πλήρη ασφάλειαν των νέων συνόρων μας". Η Βόρειος Ήπειρος αποτελεί αναπόσπαστον τμήμα της Ελλάδος. Και έχει προσφάτως καθαγιασθή και από τους τάφους των ηρώων μας. Τα Δωδεκάνησα θα επανέλθουν εις την Ελλάδα…». 

Εντύπωση προκαλεί ότι κατά τη διάρκεια της δεκαήμερης αναμονής η ελληνική κυβέρνηση δεν προέβη σε κανένα διπλωματικό διάβημα προς την Αλβανία, ώστε να μεταφερθεί γρηγορότερα η σορός του 35χρονου για την κηδεία στο χωριό του. Οι ενδεχόμενες κατ’ ιδίαν μυστικές συνεννοήσεις, δεν μετρούν, επειδή δεν στέλνουν μήνυμα στους ακραίους Αλβανούς.

 

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ