Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019
x

ΕΙΔΙΚΟΙ ΦΡΟΥΡΟΙ ΚΑΙ ΙΑΤΡΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ-ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

Επίσκεψη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης στον υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας-Θράκης.

Η πρόσληψη των 1500 ειδικών φρουρών, οι υλικοτεχνικές ελλείψεις στο Σώμα και η ίδρυση ενός Περιφερειακού Ιατρείου της ΕΛ.ΑΣ στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, στη συνάντηση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης με τον υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης, Θεόδωρο Καράογλου.

«Την ευκαιρία αυτή, πρέπει να την αξιοποιήσουμε προς όφελος της κοινωνίας και της Αστυνομίας, για να καλυφθούν οι ελλείψεις της ΓΑΔΘ σε προσωπικό. Συγκεκριμένα, η Ένωσή μας πρότεινε να ενισχυθεί η Θεσσαλονίκη με Αστυνομικούς μέσω τακτικών και συμπληρωματικών μεταθέσεων, ενέργεια που διέπεται από αίσθημα δικαίου για όσους περιμένουν χρόνια να μετατεθούν» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι αστυνομικοί υπάλληλοι.

Παράλληλα, η Ένωση τόνισε την ανάγκη αύξησης των εισακτέων στις Αστυνομικές Σχολές μέσω των πανελληνίων εξετάσεων.

«Στο ίδιο πνεύμα, αναφέρθηκε η τεράστια πίεση που έχει επιφέρει στο αστυνομικό προσωπικό, η επέκταση και αναμόρφωση του αεροδρομίου Μακεδονία. Για να διασφαλιστούν οι υψηλού επιπέδου παρεχόμενες υπηρεσίες, πρέπει να αυξηθεί το προσωπικό της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης, τόσο με έμψυχο δυναμικό, όσο και τυπικά με αύξηση των οργανικών θέσεων.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η συζήτηση στράφηκε στην τεράστια έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής. Ακινητοποιημένα οχήματα, μη χορήγηση στολών, έλλειψη αναλώσιμων και άλλες επιμέρους ανάγκες που δεν καλύπτονται λόγω έλλειψης κονδυλίων, ήταν τα ζητήματα που επισήμανε η Ένωση στον κ. Υφυπουργό. Ο ίδιος μάς ανέφερε ότι γίνονται τεράστιες προσπάθειες κάλυψης των αναγκών με διάφορους τρόπους, μέρος των οποίων διαφαίνεται ότι θα ευοδωθούν» σημειώνουν και καταλήγουν:

«Επαναδιατυπώσαμε τις προτάσεις μας για θέσπιση αξιοκρατικού Κώδικα εσωτερικών μεταθέσεων και για ίδρυση Περιφερειακού Ιατρείου της ΕΛ.ΑΣ. στο 424 ΓΣΝ. Η μεν πρώτη, προάγει την διαφάνεια και την ισότητα εντός των κόλπων του Σώματος, η δε δεύτερη, στοχεύει στην βελτίωση των υπηρεσιών υγείας προς τους Αστυνομικούς και αποτελεί συνέχεια της ίδρυσης του πρώτου Περιφερειακού Ιατρείου της Ελληνικής Αστυνομίας στις εγκαταστάσεις του 401 ΓΣΝ. Επίσης, τονίσαμε την τεράστια ταλαιπωρία που υφίστανται οι Αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης λόγω της έλλειψης πολλών ειδικοτήτων στο Κεντρικό Ιατρείο Θεσσαλονίκης (ΚΙΘ) της ΓΑΔΘ. Ο κ. Υφυπουργός αναγνώρισε το δίκαιο των αιτημάτων μας και μας δήλωσε ότι θα τα προωθήσει αρμοδίως.

Η Ένωσή μας ευχήθηκε καλή και γόνιμη θητεία στον κ. Υφυπουργό. Ελπίζουμε στη διάρκεια αυτής, να θεμελιωθεί μεταξύ μας μια στενή κι επιτυχημένη συνεργασία που θα στοχεύει στην αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων αστυνομικών υπηρεσιών προς τους πολίτες της Θεσσαλονίκης».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ