Skip to main content

Ιδιοκτήτης μεζεδοπωλείου στη Θεσσαλονίκη «ξέχασε» να κόψει 15 αποδείξεις

Σε αρκετά καταστήματα που έγιναν έλεγχοι βρέθηκαν εργαζόμενοι είτε να απασχολούνται εκτός ωραρίου, είτε να μην βρίσκονται στο πίνακα εργαζομένων.

Μπαράζ ελέγχων πραγματοποίησαν στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας σε Θεσσαλονίκη και Αττική προχθές και χθες το βράδυ.

Οι έλεγχοι επικεντρώθηκαν στην τήρηση της ασφαλιστικής και φορολογικής νομοθεσίας.

Ελέχθησαν συνολικά 10 καταστήματα και βεβαιώθηκαν παραβάσεις σε 8 από αυτά, ενώ σε μία επιχείρηση επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας.

Στη Θεσσαλονίκη, σε παντοπωλείο - μεζεδοπωλείο, διαπιστώθηκε η μη έκδοση 15 αποδείξεων, αξίας 202 ευρώ και να απασχολούνται δύο εργαζόμενοι εκτός ωραρίου λειτουργίας, σε καφέ - μπαρ, να απασχολούνται δύο εργαζόμενοι εκτός ωραρίου λειτουργίας, σε εστιατόριο - ζαχαροπλαστείο, να απασχολούνται πέντε εργαζόμενοι εκτός ωραρίου λειτουργίας, σε καφέ - πίτσα, να απασχολούνται δύο εργαζόμενοι εκτός ωραρίου λειτουργίας, σε καφετέρια, η μη έκδοση μίας απόδειξης, αξίας 34 ευρώ και σε κέντρο διασκέδασης, να απασχολούνται τρείς εργαζόμενοι εκτός πίνακα εργαζομένων.

Στην Αττική, διαπιστώθηκε ότι εστιατόριο-καφετέρια, λειτουργούσε χωρίς άδεια λειτουργίας και καφετέρια που δεν είχε εκδώσει τέσσερις αποδείξεις, αξίας 250,50 ευρώ και να απασχολείται εργαζόμενος εκτός ωραρίου λειτουργίας.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού, σε συνολικά 582 πελάτες και 104 εργαζόμενους, χωρίς να διαπιστωθούν παραβάσεις.

Για όλες τις περιπτώσεις ενημερώνονται οι αρμόδιες υπηρεσίες (Σ.Ε.Π.Ε., Δ.Ο.Υ., Π.Ε.Κ.Α.) για την επιβολή των ανάλογων διοικητικών κυρώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr&financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

φωτογραφία αρχείου