Skip to main content

Ιδιωτικοποίηση ΕΥΑΘ και ΕΥΔΑΠ: Τα βρήκαν κυβέρνηση και Οικολόγοι

Το πρόβλημα ξεπεράσθηκε με νομοτεχνική βελτίωση που θα επιβεβαιώνει ότι ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ θα παραμείνουν σε δημόσιο έλεγχο.

Λήξη συναγερμού για το θέμα που προέκυψε νωρίτερα σήμερα με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη και τον βουλευτή των Οικολόγων Γιώργο Δημαρά, οι οποίοι προειδοποίησαν ότι θα καταψηφίσουν τις διατάξεις που προβλέπουν τη μεταφορά της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ στο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων(περισσότερα εδώ).

Το πρόβλημα ξεπεράσθηκε μετά από σύσκεψη των δύο βουλευτών των Οικολόγων με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη, καθώς συμφώνησαν σε νομοτεχνική βελτίωση που θα επιβεβαιώνει ότι ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ θα παραμείνουν σε δημόσιο έλεγχο.

Η βελτίωση θα γίνει και στο νόμο και στην αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου ενώ θα κάνει αναφορά στο Σύνταγμα και στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που απαγορεύει την πώληση της ΕΥΔΑΠ.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει προτείνει κατά την αναθεώρηση του Συντάγματος να υπάρξει και συνταγματική πρόβλεψη ότι το νερό δεν πωλείται.

Και οι δύο βουλευτές των Οικολόγων Πράσινων υπογράμμισαν ότι με το νομοσχέδιο η ΕΥΔΑΠ και η ΕΥΑΘ πάνε σε ευνοϊκότερο καθεστώς, καθώς οι δύο εταιρείες φεύγουν από το ΤΑΙΠΕΔ που τις είχε για πώληση.