Skip to main content

Νέο ραβασάκι στον Δήμο Θεσσαλονίκης για χρέη 4,5 εκατ. ευρώ στο ΤΥΔΚΥ

Το πρώην ΤΥΔΚΥ διεκδικεί από τον Δήμο Θεσσαλονίκης 4,5 εκατ. για ασφαλιστικές οφειλές που δεν καταβλήθηκαν την περίοδο 1999-2008. Τι απαντά ο δήμος

Νέος πονοκέφαλος ήρθε να προστεθεί την περασμένη εβδομάδα στο δήμο Θεσσαλονίκης με φόντο την υπόθεση της υπεξαίρεσης.  

Το πρώην ΤΥΔΚΥ (Τομέας Ασφάλισης Δημοτικών Κοινοτικών Υπαλλήλων) διεκδικεί από τον δήμο Θεσσαλονίκης 4,5 εκατ. ευρώ για ασφαλιστικές οφειλές που δεν καταβλήθηκαν την περίοδο 1999-2008. Το σχετικό έγγραφο παραδόθηκε στη δημοτική αρχή την περασμένη Πέμπτη από υπαλλήλους του πρώην ΤΥΔΚΥ, το οποίο πλέον έχει απορροφηθεί από το ΙΚΑ.

Από την πλευρά του ο δήμος Θεσσαλονίκης αρνείται να αποδεχθεί το περιεχόμενο της επιστολής και το ποσό που καταγράφεται ως οφειλή. Όπως σημειώνεται από τη δημοτική αρχή, «δεν υπάρχουν επαρκείς αποδείξεις για το ποσό που καταλογίζεται». Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι στο έγγραφο που παραδόθηκε στον δήμο, υπογραμμίζεται ότι οι συντάκτες του κατέληξαν στο πόρισμα  με «κάθε επιφύλαξη».

Πηγές από τη δημοτική αρχή αναφέρουν ότι οι υπάλληλοι του Ασφαλιστικού φορέα φέρεται να κατέληξαν σε αυτό το πόρισμα από τον έλεγχο μίας δισκέτας με μισθοδοτικές καταστάσεις που είχε αποστείλει ο δήμος Θεσσαλονίκης παλαιότερα μετά από αίτημά του Ταμείου.

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Οικονομικών Γιούλη Ρανέλλα, «δεν έχει γίνει κάποιος ουσιαστικός έλεγχος από αρμόδια όργανα». «Δεν πρόκειται ασφαλώς να δεχτούμε τέτοιες αυθαίρετες “ποινές” και δεν θα δεχτούμε να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση», τόνισε στη Voria.gr η κ. Ρανέλλα.

Ήδη, πάντως, οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου ετοιμάζουν απαντητική επιστολή προς το ασφαλιστικό Ταμείο. Παράλληλα, ο δήμος αναμένει να εκδικαστεί και η αίτηση αναστολής κατά της απόφασης καταλογισμού της οικονομικής επιθεωρήτριας Μαρίας Θεοδωροπούλου. Υπενθυμίζεται ότι ήδη ο δήμος έχει λάβει προσωρινή διαταγή.