Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΙΔΡΥΕΤΑΙ ΞΑΝΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ - ΤΟ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ Ο ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ

Στη θέση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Ασύλου τοποθετήθηκε, με απόφαση του πρωθυπουργού, ο μέχρι σήμερα υφυπουργός Εργασίας Νότης Μηταράκης.

Την εκ νέου ίδρυση χωριστού υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Στη θέση του υπουργού τοποθετήθηκε, με απόφαση του πρωθυπουργού, ο μέχρι σήμερα υφυπουργός Εργασίας Νότης Μηταράκης. Στη θέση του αναπληρωτή υπουργού τοποθετείται ο μέχρι σήμερα αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιώργος Κουμουτσάκος.

Ουσιαστικά, η αρμοδιότητα φεύγει από τον Χρυσοχοΐδη, ενώ ο Στεφανής παραμένει υπεύθυνος για τον Ενιαίο Φορέα Επιτήρησης Συνόρων.

Η κυβέρνηση δηλώνει πως «από την πρώτη στιγμή, ακολούθησε διαφορετική πολιτική στο προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα. Με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που βασίζεται σε τέσσερις άξονες:

-Φύλαξη των συνόρων μας.
-Επιτάχυνση διαδικασιών ασύλου.
-Αυξημένες επιστροφές.
-Κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα.

Και όλα αυτά, προωθώντας παράλληλα την αποσυμφόρηση των νησιών που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος στην υποδοχή προσφύγων και μεταναστών, αλλά και με τη διεθνοποίηση του προβλήματος σε όλα τα διεθνή fora».

Τονίζει, τέλος, πως «αυτό που απαιτείται είναι η ταχύτερη υλοποίηση αυτού του σχεδίου».

Το χαρτοφυλάκιο του κ. Μηταράκη στο υπουργείο Εργασίας θα αναλάβει ο υπουργός Γιάννης Βρούτσης. Η ορκωμοσία του νέου υπουργού θα γίνει εντός της ημέρας.

Τις τελευταίες ημέρες αυξήθηκε η ένταση στα νησιά που συνεχίζουν να καταφθάνουν πρόσφυγές, καθώς οι κάτοικοι και οι φορείς αντιδρούν. Εντάσεις σημειώνονται και σε περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, στις οποίες έχει αποφασιστεί να δημιουργηθούν δομές φιλοξενίας.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ