Skip to main content

Ιδρύθηκε η πρώτη Ένωση Ελληνικών Επιχειρήσεων στη Βόρεια Μακεδονία

Πρόεδρος της Ένωσης που ιδρύθηκε χθες στα Σκόπια εξελέγη ο Άρης Βλάχος ενώ ιδρυτικά μέλη είναι 16 μεγάλες επιχειρήσεις ελληνικών συμφερόντων στη χώρα.

Ιδρύθηκε χθες στα Σκόπια η πρώτη Ένωση Ελληνικών Επιχειρήσεων στη Βόρεια Μακεδονία. Ιδρυτικά μέλη της Ένωσης είναι 16 μεγάλες επιχειρήσεις ελληνικών συμφερόντων στη Βόρεια Μακεδονία. Σκοπός της Ένωσης Ελληνικών Επιχειρήσεων είναι η προστασία και προώθηση των οικονομικών και επαγγελματικών συμφερόντων των μελών της, όπως και η ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ της επιχειρηματικής κοινότητας της Ελλάδας και της Βόρειας Μακεδονίας.

Πρόεδρος ο Άρης Βλάχος

Πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Επιχειρήσεων στη Βόρεια Μακεδονία εξελέγη ο Άρης Βλάχος, ενώ στο διοικητικό συμβούλιο συμμετέχουν εκπρόσωποι της Stopanska Banka (η μεγαλύτερη τράπεζα στη Βόρεια Μακεδονία, μέλος του ομίλου της Εθνικής Τράπεζας ΕΤΕ-3,31% της Ελλάδας), της εταιρίας εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας EDS (μέλος του ομίλου της ΔΕΗ), της τσιμεντοβιομηχανίας USJE (συμφερόντων του ομίλου ΤΙΤΑΝ) και της κατασκευαστικής εταιρίας INTRAKAT.

«Φιλοδοξούμε να γίνουμε γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ των επιχειρήσεων των δύο χωρών και να προασπίσουμε τα συμφέροντα των ελληνικών επιχειρήσεων στη Βόρεια Μακεδονία. Η συνεργασία μας με τους φορείς των δύο χωρών θα αποτελέσει μία από τις άμεσες προτεραιότητες της Ένωσης» δήλωσε σχετικά ο Άρης Βλάχος.

Η Ελλάδα είναι η τρίτη ξένη χώρα σε επενδύσεις στη Βόρεια Μακεδονία με επενδεδυμένο κεφάλαιο περίπου 500 εκατ. ευρώ. Οι επιχειρήσεις ελληνικών συμφερόντων που δραστηριοποιούνται στη Βόρεια Μακεδονίας έχουν δημιουργήσει ή διατηρήσει περίπου 20.000 εργασίας. Ακόμη, η Ελλάδα είναι ο τρίτος εμπορικός εταίρος της Βόρειας Μακεδονίας.

Πηγή: ΑΜΠΕ