Skip to main content

Ιδρύθηκε σωματείο εργαζομένων της Ryanair στην Ελλάδα

«Σκοπός του Σωματείου μας είναι η βελτίωση των συνθηκών εργασίας και το χτίσιμο ενός καλύτερου και ασφαλούς εργασιακού περιβάλλοντος για τα πληρώματα»

Συνδικαλιστική εκπροσώπηση έχουν πλέον οι Έλληνες εργαζόμενοι στα πληρώματα των αεροσκαφών της ιρλανδικής αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους Ryanair με την ίδρυση του ομώνυμου σωματείου.

Μάλιστα, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για το μοναδικό εν ενεργεία σωματείο πληρωμάτων στην Ελλάδα. «Σκοπός του Σωματείου μας είναι η βελτίωση των συνθηκών εργασίας και το χτίσιμο ενός καλύτερου και ασφαλούς εργασιακού περιβάλλοντος για τα πληρώματα των αεροσκαφών της Ryanair», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Το Σωματείο, πέραν της τυπικής αναγνώρισης από το Πρωτοδικείο Αθηνών, έλαβε από την Ryanair, μετά από επίσημη συνάντηση αντιπροσωπείας συνδικαλιστών στην έδρα της εταιρείας στην Ιρλανδία, έγγραφο αναγνώρισης και αποδοχής της συνδικαλιστικής οργάνωσης ως του μοναδικού πιστοποιημένου συνομιλητή και θεσμικού εκπροσώπου των πληρωμάτων στην Ελλάδα.

«Τώρα πλέον όλα είναι έτοιμα ώστε να ξεκινήσουν άμεσα διαπραγματεύσεις για την υπογραφή της πρώτης συλλογικής συμφωνίας», αναφέρεται χαρακτηριστικά.