Skip to main content

Ηellenic Steel: Τίτλοι τέλους και αποχωρήσεις εργαζομένων

Την Παρασκευή έληξε η παράταση της διαθεσιμότητας για τους εργαζομένους της HS και ήδη 140 άτομα έχουν δηλώσει ότι οικειοθελώς αποχωρούν.

Oι ελπίδες εξανεμίστηκαν για τους εργαζόμενους που είχαν μείνει στο χαλυβουργείο της Ηellenic Steel, εξαντλώντας το χρόνο της διαθεσιμότητας στην οποία είχαν υποχρεωτικώς τεθεί. Την Παρασκευή 8 Μαΐου, έληξε και η παράταση της διαθεσιμότητας και ήδη 140 άτομα έχουν δηλώσει ότι οικειοθελώς αποχωρούν, αφού έτσι θα εισπράξουν και ένα bonus με το οποίο θα καλυφθεί η απώλεια εισοδήματος που είχαν στους μήνες που ήταν διαθέσιμοι.

Από τα 183 άτομα που είχαν μείνει στην εταιρεία, μετά από πολλές αποχωρήσεις κατά τους προηγούμενους μήνες, θα μείνουν περί τα 30 άτομα από το τεχνικό προσωπικό και ακόμη 18 του διοικητικού, για λόγους προστασίας των εγκαταστάσεων και ασφαλείας αλλά και για να συνδράμουν στις διαδικασίες της εκκαθάρισης. Οι τελευταίοι εργαζόμενοι που μένουν θα αποχωρήσουν στις 31 Αυγούστου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων, Παναγιώτη Χατζάκο, καμία από τις επαφές για την εξεύρεση επενδυτών, που είχαν γίνει στο προηγούμενο διάστημα, δεν απέδωσε και δεν υπάρχουν προοπτικές, για να αποδώσει. Η Ηellenic Steel οριστικά κλείνει, εξ' αιτίας των προβλημάτων της μητρικής Ilva, πληρώνοντας ουσιαστικά έναν λογαριασμό που δεν της ανήκει.

Α.Κ.