Skip to main content

Ιερά Σύνοδος: Οι τρομοκρατικές ενέργειες δεν εξυπηρετούν κανέναν

Ευχόμαστε ο Θεός να συγχωρεί τους δράστες, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Σύνοδος για την επίθεση με μολότοφ στο κτήριο της Μονής Πετράκη

Οι τρομοκρατικές ενέργειες δεν εξυπηρετούν κανέναν, τονίζει σε σημερινή ανακοίνωσή της η Ιερά Σύνοδος, με αφορμή την επίθεση με βόμβες μολότοφ τα ξημερώματα στο κτήριο της Μονής Πετράκη, στο Κολωνάκι.

Παράλληλα, η Ιερά Σύνοδος εκφράζει επίσης την ευχή να επικρατήσει η ειρήνη και η καταλλαγή του Θεού μεταξύ των ανθρώπων. «Ευχόμαστε ο Θεός να συγχωρεί τους δράστες», σημειώνει.

«Μετά την εισβολή σε Ιερό Ναό της Θεσσαλονίκης και επιθέσεις σε άλλους Ιερούς Ναούς, σήμερα στις 3:00 π.μ. ομάδα αγνώστων επιτέθηκε με περίπου 10 βόμβες μολότωφ στον προαύλειο χώρο του κτιρίου της Ιεράς Συνόδου. Το κτίριο της Ιεράς Συνόδου δεν έχει οποιαδήποτε αστυνομική προστασία. Από την νυκτερινή επίθεση καταστράφηκε ένα υπηρεσιακό αυτοκίνητο και το ιδιωτικό αυτοκίνητο υπαλλήλου. Η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας απέτρεψε τα χειρότερα. Μακάρι να γίνει πλήρως κατανοητό στην κοινωνία μας ότι οι τρομοκρατικές ενέργειες δεν εξυπηρετούν κανέναν και να επικρατήσει η ειρήνη και η καταλλαγή του Θεού μεταξύ των ανθρώπων. Ευχόμαστε ο Θεός να συγχωρεί τους δράστες», αναφέρει η Ιερά Σύνοδος.