Skip to main content

Ιεράπετρα: Νεκρή Τσέχα τουρίστρια μετά από πτώση βράχου στο κατάλυμα, σώο το παιδί της

Μια γυναίκα ανασύρθηκε νεκρή ενώ ο γιος της απεγκλωβίστηκε από τα χαλάσματα του ενοικιαζόμενου καταλύματος που διέμεναν μετά από κατολίσθηση

Μια 47χρονη μητέρα έχασε τη ζωή της τα ξημερώματα της Κυριακής στην Ιεράπετρα, όταν βράχος αποκολλήθηκε και καταπλάκωσε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα στην περιοχή της Αγίας Φωτιάς. Από τα συντρίμια ανασύρθηκε ζωντανός ο γιος της 8 ετών.

Το θλιβερό περιστατικό σημειώθηκε, σύμφωνα με την efsyn.gr, λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα σήμερα, όταν πετρώματα από βραχώδη λόφο στην περιοχή υποχώρησαν και κατέρρευσαν με αποτέλεσμα να πέσουν πάνω στην οροφή του κτηρίου στην περιοχή Αγία Φωτιά.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, η γυναίκα ήταν Τσεχικής υπηκοότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Πυροσβεστικής, πετρώματα μαζί με άλλα φερτά υλικά έπεσαν με ορμή στην οροφή και την γκρέμισαν, καταπλακώνοντας έτσι μία γυναίκα και το περίπου 10 ετών παιδί που διέμεναν στο δωμάτιο.

Ύστερα από πυρετώδεις προσπάθειες των πυροσβεστών απεγκλωβίστηκε το παιδί -περίπου στις 2.00- και μεταφέρθηκε τραυματισμένο στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Πληροφορίες αναφέρουν τραυματισμό στα άκρα του.

Η γυναίκα που παρέμενε αγνοούμενη επί αρκετές ώρες, εντοπίστηκε τελικά χωρίς τις αισθήσεις τις γύρω στις 4.30 τα ξημερώματα. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ την παρέλαβε και την μετέφερε στο νοσοκομείο, ωστόσο κατά πληροφορίες είχε ήδη χάσει τον σφιγμό της.

Συνολικά κινητοποιήθηκαν 50 πυροσβέστες από διάφορες υπηρεσίες της Κρήτης, στο έργο συνέδραμαν και πυροσβέστες από την 3η ΕΜΑΚ, ενώ καθ' όλη τη διάρκεια μετέβαιναν όλο και περισσότερες δυνάμεις στο σημείο. Παρόντες στο σημείο ήταν ΕΚΑΒ και Αστυνομία.