Skip to main content

Ιερώνυμος: Κουβαλώ την εμπειρία της επιδημίας - Ευχαριστώ στους υγειονομικούς

«Διδάσκετε την αγαθοεργία περισσότερο από όλους μας», τόνισε ο αρχιεπίσκοπος προς το διοικητικό, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων.

Την ευγνωμοσύνη και τον θαυμασμό του προς το διοικητικό, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων όλης της χώρας, εξέφρασε σήμερα ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, μαζί με τις ευχές του ενόψει Χριστουγέννων, κατά τη διαδικτυακή συνομιλία του με το προσωπικό των νοσοκομείων «Ευαγγελισμός» και «Σωτηρία».

«Διδάσκετε την αγαθοεργία περισσότερο από όλους μας», τόνισε ο αρχιεπίσκοπος και ευχήθηκε «χρόνια πολλά σε όλους και στον καθένα χωριστά, στο διοικητικό, το ιατρικό, το νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και όσους κουράζονται, αγωνιούν, προσφέρουν σε εκείνους που βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση». Μάλιστα, σε αναφορά του στην πρόσφατη περιπέτεια της υγείας του, σημείωσε: «Κουβαλάω μαζί μου μια εμπειρία, την εμπειρία της επιδημίας, αλλά μέσα μου ζωηρά μένει η εικόνα των αγαθών αυτών ανθρώπων, οι οποίοι με περιποιήθηκαν και ιδιαίτερα σταματώ στο νοσηλευτικό προσωπικό που η θυσία τους και η προσπάθειά τους με συγκίνησαν περισσότερο».

«Ο Θεός να σας ενισχύει στο έργο σας, εσάς και τις οικογένειές σας. Να σας βοηθάει στην καλλιέργεια και την πρόοδο της επιστήμης και μην ξεχνάτε ότι η επιστήμη και η Εκκλησία καλούνται σήμερα σε μια συνεργασία για τον άνθρωπο», πρόσθεσε, γιατί «η ανθρώπινη ζωή είναι η μεγαλύτερη αξία σε αυτόν τον κόσμο».

Από την πλευρά τους, οι διοικητές των νοσοκομείων, οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό ευχαρίστησαν τον αρχιεπίσκοπο και ανταπέδωσαν τις ευχές για υγεία και μακροημέρευση. Υποσχέθηκαν, εξάλλου, ότι πάντοτε θα είναι πλάι στην Εκκλησία, όπως, άλλωστε, και η Εκκλησία είναι δίπλα τους, ενώ εξέφρασαν την ελπίδα για τη συνεισφορά της την περίοδο του εμβολιασμού.