Τρίτη 2 Μαρτίου 2021
x

ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ: ΤΟ ΙΣΛΑΜ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (VID)

Μιλώντας σε εκπομπή για την ελληνική επανάσταση ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας είπε πως χαρακτηριστικό του Ισλάμ είναι η εξάπλωση.

Την άποψη πως το Ισλάμ, οι πολίτες του, δεν είναι θρησκεία, είναι πολιτικό κόμμα, είναι πολιτική επιδίωξη και οι άνθρωποι του είναι άνθρωποι του πολέμου, εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος.

Όπως είπε ο προκαθήμενος της Ελλαδικής εκκλησίας στο Open, «είναι οι άνθρωποι της εξαπλώσεως, αυτό είναι χαρακτηριστικό του Ισλάμ».

Στην συνέχεια αναφερόμενος στον Μωάμεθ Πορθητή, είπε πως είχε συμβούλους Έλληνες, ενώ έπρεπε να ενώσει όλη τη χριστιανική κοινότητα και να την αναθέσει στον Πατριάρχη, κι έτσι επελέγη ο Γεννάδιος Σχολάριος.

O Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αναφέρθηκε και στον κομβικό ρόλο που έπαιξε η Εκκλησία στον εθνικό αγώνα για την ελευθερία κατά την Επανάσταση του 1821. «Δεν υπήρχε κανένα σημαδάκι επαναστάσεως που δεν ξεκίνησε από κάποιον κληρικό», τόνισε παράλληλα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος περιέγραψε περιστατικά που αφορούν τον Αθανάσιο Διάκο και μίλησε για τους κληρικούς που συμμετείχαν στον πόλεμο της Ανεξαρτησίας ενώ εξήγησε γιατί υπήρχαν σταυροί σε όλες τις σημαίες της Επανάστασης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ