Skip to main content

Ιερώνυμος: Θα αντέξουμε κάθε μορφής κρίση

Την αισιοδοξία του ότι η χώρα θα αντέξει τη δοκιμασία που περνάει, εκφράζει στο μήνυμά του για το Πάσχα ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών.

Την αισιοδοξία του ότι η χώρα θα αντέξει κάθε μορφής κρίση και δοκιμασία, εκφράζει στο μήνυμά του με αφορμή τις γιορτές του Πάσχα ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών, Ιερώνυμος.

Προτρέπει παράλληλα τους Ελληνες να μη φοβούνται καμία αδικία, δυσκολία της καθημερινής ζωής, οικονομική κρίση ή αβεβαιότητα για το μέλλον, αλλά να γίνουν «άνθρωποι της Ανάστασης».

«Κανείς δεν μπορεί πια να μας στερήσει την ελπίδα. Οι Έλληνες το γνωρίζουμε αυτό καλύτερα από όλους», αναφέρει μεταξύ άλλων το μήνυμα και συνεχίζει:

«Οσες φορές το Γένος μας έφθασε στα όρια της εξουθένωσης, η ελπίδα της Αναστάσεως το ανέδειξε πάλι ρωμαλέο και αναστημένο. Με αυτή την ελπίδα έμεινε ζωντανό στην τουρκοκρατία. Χάρη σ' αυτή την ελπίδα καρποφόρησε η επανάσταση του 1821. Έτσι αναστήθηκε η πατρίδα μας μετά τη Γερμανική κατοχή. Ετσι θα αντέξει κάθε μορφής κρίση και δοκιμασία του παρόντος και του μέλλοντος.

Επαναλαμβάνω, λοιπόν, και εγώ αυτό πού είπε ο αναστημένος Χριστός στις Μυροφόρες: «Μη φοβείσθε»! Καμία αδικία, καμία ασθένεια, καμία δυσκολία της καθημερινότητας, καμία οικονομική κρίση, καμία βεβαιότητα για το μέλλον δεν πρέπει να μας φοβίζει.

Μη φοβάστε, λοιπόν, αλλά γίνετε άνθρωποι της Αναστάσεως. ελάτε να πορευθούμε με θάρρος και ελπίδα στην καινούργια ζωή που μας χάρισε ο Αναστημένος Κύριος. Χρόνια πολλά και ευλογημένα. Χριστός Ανέστη! Αληθώς Ανέστη».