Skip to main content

ΥΕΘΑ: Από σήμερα ελληνική αντιπροσωπεία στην Άγκυρα για τα ΜΟΕ

Σκοπός όπως αναφέρεται είναι «η πρόληψη και αποφυγή αδικαιολόγητων εστιών έντασης κατά τη διεξαγωγή στρατιωτικών δραστηριοτήτων».

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές μετά την πληροφορία για πραγματοποίηση γεωτρήσεων από την Τουρκία εντός της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας, αντιπροσωπεία από τη χώρα μας μεταβαίνει από σήμερα στην Τουρκία, όπου και θα παραμείνει έως τις 22 Ιουνίου.

Ο λόγος δεν είναι άλλος η διενέργεια συζητήσεων τεχνικού επιπέδου με την τουρκική πλευρά,« για τον προσδιορισμό δραστηριοτήτων και ενεργειών υλοποίησης των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, με σκοπό την πρόληψη και αποφυγή αδικαιολόγητων εστιών έντασης κατά τη διεξαγωγή στρατιωτικών δραστηριοτήτων», όπως επισημαίνει το ΥΕΘΑ.

Όπως έγινε γνωστό μετά τη χθεσινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ στην Αθήνα, όπου ο Αλέξης Τσίπρας προειδοποίησε την Τουρκία με κυρώσεις,  ο βαθμός ετοιμότητας της Ελλάδος μετά τις νέες προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο είναι «στο κόκκινο».