Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019
x

ΥΕΘΑ ΓΙΑ ΥΛΙΚΟ ΣΤΗ ΛΕΡΟ: Η ΑΠΩΛΕΙΑ ΔΕΝ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΑΛΛΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΗΚΕ ΧΘΕΣ

Ο υπ. Εθνικής Άμυνας συνιστά σε ανακοίνωσή του την αναμονή του πορίσματος των αρμόδιων προανακριτικών οργάνων για την αποφυγή ανεύθυνων συμπερασμάτων

Αυτοσυγκράτηση «σε αυτούς που επιχειρούν απροκάλυπτη πολιτική σπέκουλα στην υπόθεση αυτή, για φθηνή μικροπολιτική εκμετάλλευση» συνιστά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, αναφορικά με την απώλεια στρατιωτικού υλικού που διαπιστώθηκε εχθές στην Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου.

Όπως επισημαίνει μάλιστα σε ανακοίνωσή του ο ΥΕΘΑ, κατόπιν έρευνας που διεξάγεται για το συμβάν «καθίσταται προφανές ότι το ζήτημα δεν πρόεκυψε χθες, αλλά διαπιστώθηκε χθες».

Καταλήγοντας υπογραμμίζει την αναμονή του πορίσματος των εργασιών των αρμόδιων προανακριτικών οργάνων «πριν καταλήξουμε σε ανεύθυνα, επιπόλαια και ανακριβή συμπεράσματα».

Αναλυτικά η δήλωση του Νίκου Παναγιωτόπουλου:

Χθες  το απόγευμα διαπιστώθηκε απώλεια στρατιωτικού υλικού στην Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου κατά τις διαδικασίες  παράδοσης- παραλαβής στην υπηρεσία.

Αμέσως διατάχθηκε η διενέργεια προανάκρισης από τις αρμόδιες  Στρατιωτικές  και Αστυνομικές Αρχές  με τη συνδρομή της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και υπό  την επίβλεψη Στρατιωτικού Εισαγγελέα.

Αντικείμενο της έρευνας που διεξάγεται είναι να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα η απώλεια του υλικού, καθώς  προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ότι αυτή  εκτείνεται σε ικανό βάθος χρόνου.

Καθίσταται  προφανές ότι το ζήτημα δεν πρόεκυψε χθες, αλλά διαπιστώθηκε χθες.

Ας αφήσουμε τα αρμόδια προανακριτικά όργανα να πραγματοποιήσουν την έρευνα που από την πρώτη στιγμή έλαβαν την εντολή να διεκπεραιώσουν και ας περιμένουμε το πόρισμα των εργασιών τους πριν καταλήξουμε σε ανεύθυνα, επιπόλαια και ανακριβή συμπεράσματα, δεδομένων των ανωτέρω, θα συνιστούσαμε λίγη αυτοσυγκράτηση σε αυτούς που επιχειρούν απροκάλυπτη πολιτική σπέκουλα στην υπόθεση αυτή, για φθηνή μικροπολιτική εκμετάλλευση.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ