Skip to main content

Υφυπουργείο Αθλητισμού σε ΠΑΕ ΑΕΚ: Απαγορεύονται μόνο οι οργανωμένες μετακινήσεις οπαδών

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε το υφυπουργείο Αθλητισμού, απαγορεύονται μόνο οι οργανωμένες μετακινήσεις φιλάθλων και όχι η μεμονωμένη μετακίνηση

Το υφυπουργείο Αθλητισμού απάντησε στην επιθετική τοποθέτηση της ΠΑΕ ΑΕΚ προς τον Λευτέρη Αυγενάκη, σχετικά τη μετακίνηση οπαδών.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε το υφυπουργείο Αθλητισμού, απαγορεύονται μόνο οι οργανωμένες μετακινήσεις φιλάθλων και όχι η μεμονωμένη μετακίνηση. Μάλιστα στη θέση του, τονίζεται ότι «όλα αυτά, τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ, είναι εις γνώση της ΠΑΕ ΑΕΚ και κάθε ΠΑΕ του επαγγελματικού μας ποδοσφαίρου, των λιγκών τους και φυσικά της ΕΛΑΣ, με την οποία υπάρχει άριστη συνεργασία. Περαιτέρω σχολιασμός, σε σενάρια φαντασίας, περιττεύει... ».

Αναλυτικά:

«Πάγια πρακτική του Υφυπουργού Αθλητισμού, από το ξεκίνημά της φετινής ποδοσφαιρικής σεζόν, σε κάθε αγωνιστική της και για κάθε ομάδα, είναι να απαγορεύονται ΜΟΝΟ οι οργανωμένες μετακινήσεις φιλάθλων, όπου αυτό επιβάλλεται, έπειτα από σχετικά αιτήματα της ΕΛ.ΑΣ. και των απαραίτητων εισηγήσεων της ΔΕΑΒ, σε εφαρμογή των διατάξεων του νόμου.

Η μεμονωμένη μετακίνηση οποιουδήποτε φιλάθλου δεν δύναται να απαγορευθεί και προφανώς είναι ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ η κατοχή εισιτηρίου για την είσοδό του στο γήπεδο, έπειτα από τους προβλεπόμενους ελέγχους.

Όλα αυτά, τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ, είναι εις γνώση της ΠΑΕ ΑΕΚ και κάθε ΠΑΕ του επαγγελματικού μας ποδοσφαίρου, των λιγκών τους και φυσικά της ΕΛ.ΑΣ., με την οποία υπάρχει άριστη συνεργασία.

Περαιτέρω σχολιασμός, σε σενάρια φαντασίας, περιττεύει...»

Η τοποθέτηση της ΠΑΕ ΑΕΚ

Με μία άκρως επιθετική τοποθέτηση προς τον Λευτέρη Αυγενάκη, απάντησε η ΑΕΚ στην ανακοίνωση του υφυπουργού Αθλητισμού με την οποία επιτρέπει τη μετακίνηση οπαδών. Νωρίτερα, η Ένωση είχε εκδώσει ανακοίνωση με την οποία καλούσε τους οπαδούς της να μην ταξιδέψουν στο Αγρίνιο, ενώ ομοίως και ο Παναιτωλικός διευκρίνισε σε επίσημη ανακοίνωσή του ότι δεν θα διαθέσει εισιτήρια για τους οπαδούς των φιλοξενούμενων στο ματς του Σαββάτου.

Ακολούθησε η ανακοίνωση του υπουργείου που επιτρέπει τη μεμονωμένη μετακίνηση. Αυτό προκάλεσε την πολύ έντονη αντίδραση της ΑΕΚ που κάνει λόγο για «μια άνευ προηγουμένου προβοκατόρικη κίνηση» και για «εξόφθαλμη προβοκάτσια» και καλεί εκ νέου τους οπαδούς της να μην ταξιδέψουν το Σάββατο στο Αγρίνιο.

«Ενώ υπάρχει ανακοίνωση του Παναιτωλικού πως δε θα υπάρχουν εισιτήρια ούτε θύρα για φιλοξενούμενους, ενώ υπάρχει ανακοίνωση δική μας στην οποία κάνουμε έκκληση στους φιλάθλους μας να μη πάνε στο Αγρίνιο, έρχεται ο Αυγενάκης πριν λίγο κι ανακοινώνει απόφαση για απαγόρευση μόνο οργανωμένης μετακίνησης. Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρει μάλιστα πως υπήρξε εισήγηση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας για απαγόρευση και οργανωμένης και μεμονωμένης μετακίνησης. Παρόλα αυτά, αυτός απαγορεύει μόνο την οργανωμένη!

Με λίγα λόγια ο κύριος Αυγενάκης σε μια άνευ προηγουμένου προβοκατόρικη κίνηση, ενώ ξέρει πως δεν υπάρχουν εισιτήρια για φιλοξενούμενους, ξέρει πως δεν υπάρχει θύρα για φιλοξενούμενους, ξέρει τη δική μας ανακοίνωση προς τους φιλάθλους μας, παρόλα αυτά επιτρέπει τη μεμονωμένη μετακίνηση! Τι άλλο μπορεί να προσδοκά από αυτό, εκτός από τη δημιουργία επεισοδίων, αφού επιτρέπει να πάνε μεμονωμένα οπαδοί μας ενώ δεν θα βρουν εισιτήρια, ούτε κερκίδα για να μπουν.

Καλούμε και πάλι τους φιλάθλους μας αφού αναλογιστούν κι από αυτή την εξόφθαλμη προβοκάτσια τι ακριβώς σχεδιάζεται κατά της ΑΕΚ, να μην μετακινηθούν στο Αγρίνιο το Σάββατο».

Η προηγούμενη ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ με την οποία καλούσε τους φίλους της να μην ταξιδέψουν στο Αγρίνιο:

«Φίλοι της ομάδας μας

Όπως είναι γνωστό, σήμερα (14/9) η ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ εξέδωσε ανακοίνωση για τη διάθεση των εισιτηρίων της μεταξύ μας αναμέτρησης το ερχόμενο Σάββατο (17/9), στο Αγρίνιο. Σε αυτή γνωστοποιεί πως δεν θα διατεθούν εισιτήρια για τους φιλοξενούμενους και δεν προβλέπεται η διάθεση κερκίδας για φιλοξενούμενους (δεδομένου ότι η Θύρα 3 θα διατεθεί σε παιδιά των ακαδημιών και μαθητές).

Ως εκ τούτου είμαστε αναγκασμένοι να σας απευθύνουμε έκκληση να μην μπει κανείς στην διαδικασία να προσπαθήσει να βρεθεί στο γήπεδο του Παναιτωλικού για τον αγώνα του Σαββάτου.

Οτιδήποτε διαφορετικό συμβεί, υπό τις συγκεκριμένες περιστάσεις, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ομάδα μας. Και ειδικότερα την διεξαγωγή με τις συνθήκες που όλοι θέλουμε, του πρώτου αγώνα στην έδρα μας στην Νέα Φιλαδέλφεια, με αντίπαλο τον Ιωνικό, που ακολουθεί.

Παρακαλούμε προστατέψτε την ομάδα μας και μην μετακινηθείτε στο Αγρίνιο!»