Skip to main content

Συναγερμός για κρούσματα σε τρεις κατασκηνώσεις σε Χαλκιδική, Χανιά και Αττική

Σε τρεις κατασκηνώσεις της χώρας έχει σημάνει υγειονομικός συναγερμός μετά από εντοπισμό κρουσμάτων σε παιδιά - Το χρονικό.

Υγειονομικός συναγερμός σήμανε την Παρασκευή σε τρεις κατασκηνώσεις της χώρας σε Χανιά, δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής και Καπανδρίτι Αττικής.

Πρώτη ήρθε στο φως της δημοσιότητας η απόφαση των ιθυνόντων σε κατασκήνωση των Χανίων να την κλείσουν, καθώς είχε αποτελέσει εστία μετάδοσης κορωνοϊού.

Η κατασκήνωση φιλοξενεί πάνω από 200 παιδιά, με αρκετούς γονείς να έχουν σπεύσει να τα παραλάβουν χθες και σήμερα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι γονείς καταγγέλλουν τις συνθήκες και τη διαχείριση της εξάπλωσης του ιού.

Δυσαρέσκια γονέων με την κατασκήνωση στα Χανιά  - Η ανακοίνωση των υπευθύνων

Οι γονείς, όπως λένε στο zarpanews, είναι εξοργισμένοι από τους χειρισμούς της κατασκήνωσης, αφού μπορεί το θέμα να είδε το φως της δημοσιότητας χθες, όμως νέα καταγγελία από μητέρα αναφέρει ότι πήρε το παιδί της με πυρετό από την κατασκήνωση την Τετάρτη, έκανε τεστ που βγήκαν θετικά και ενημέρωσε για το γεγονός τους υπεύθυνους.

Διαβάστε ακόμη: Χανιά: Λουκέτο σε κατασκήνωση που εντοπίστηκαν πάνω από 30 κρούσματα

Μάλιστα, η μητέρα έχει κολλήσει και η ίδια, πλέον, και είναι υποχρεωμένη να παραμείνει σε καραντίνα δύο εβδομάδων στο σπίτι της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατασκήνωση θα ανοίξει ξανά στις 15 Ιουλίου και τα παιδιά θα γίνονται δεκτά μόνο με rapid test, ενώ δεν θα γίνονται δεκτές επισκέψεις, σε μία προσπάθεια να αποφευχθεί επανάληψη της ξαφνικής εξάπλωσης του ιού.

Ανακοίνωση επί του θέματος εξέδωσαν και οι υπεύθυνοι της κατασκήνωσης. Σε αυτήν αναφέρουν:

«Αγαπητοί γονείς

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως την Τετάρτη 7 Ιουλίου μας γνωστοποιήθηκε από τον ΕΟΔΥ ότι βρέθηκε θετικό κρούσμα Covid-19 στην κατασκήνωσή μας.

Αμέσως εφαρμόσαμε και ενεργοποιήσαμε το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, σύμφωνα με το οποίο ενημερώθηκαν οι γονείς και προληπτικά απομακρύνθηκαν όλα τα παιδιά που διέμεναν στο ίδιο σπιτάκι με το θετικό κρούσμα από το χώρο της κατασκήνωσης.

Η διεύθυνση της κατασκήνωσης και το προσωπικό μας, έχοντας εμπειρία 30 ετών, τηρεί απαρέγκλιτα όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τους κανόνες δημόσιας ασφάλειας και υγιεινής, έχουσα πρωτίστως ως μέλημά της την προστασία της υγείας και της ασφάλειας όλων των κατασκηνωτών.

Για τον λόγο αυτό αποφασίζουμε να κλείσουμε την κατασκήνωση για το χρονικό διάστημα από 10 έως 15 Ιουλίου για να απολυμάνουμε τους χώρους και να κάνουμε τεστ σε όλο το προσωπικό μας και να επιστρέψουμε στις 16 Ιουλίου με την έναρξη της Β περιόδου.

Εκ της διευθύνσεως».

Εντοπίστηκαν κρούσματα και στη Χαλκιδική

Αναστάτωση έχει προκληθεί και σε μεγάλη κατασκήνωση που βρίσκεται στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής, καθώς εντοπίστηκαν αρκετά θετικά κρούσματα κορωνοϊού σε κατασκηνωτές νεαρής ηλικίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, τα κρούσματα, που εντοπίστηκαν τις τελευταίες ημέρες, αφορούν περίπου 10 παιδιά τα οποία βρέθηκαν θετικά στον ιό. Πηγές από την κατασκήνωση αναφέρουν ότι αρχικά εντοπίστηκε θετικό ένα από τα παιδιά, με αποτέλεσμα να εκκενωθεί το σπιτάκι, στο οποίο διέμενε.

Άμεσα ενημερώθηκαν οι γονείς, ορισμένοι εκ των οποίων πήραν τα παιδιά τους από την κατασκήνωση και μετά από έλεγχο βρέθηκαν θετικά στον ιό.

Αρκετά σπιτάκια που φιλοξενούσαν τα παιδιά της κατασκήνωσης εκκενώθηκαν. Η κατασκήνωση είναι σε επικοινωνία τόσο με τον ΕΟΔΥ όσο και με την Πολιτική Προστασία. Μάλιστα, υπεύθυνοι του ΕΟΔΥ έχουν ξεκινήσει διαδικασία ιχνηλάτησης ώστε να εντοπιστεί ο ακριβής αριθμός των κρουσμάτων.

Από την πλευρά της κατασκήνωσης ενημερώθηκαν όλοι οι γονείς, έτσι ώστε όσοι επιθυμούν, να πάρουν τα παιδιά τους από τον χώρο.

Ο υπεύθυνος της κατασκήνωσης μιλώντας στη Voria.gr τόνισε ότι «είναι λογικό με την έξαρση των κρουσμάτων να χτυπηθούν και οι κατασκηνώσεις. Από εκεί και πέρα, τηρούνται αυστηρά όλα τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ και σε συνεργασία μαζί του, κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να τα παιδιά να είναι ασφαλή».

Διαβάστε το πλήρες ρεπορτάζ της Voria: Αναστάτωση από κρούσματα σε κατασκήνωση στη Χαλκιδική

Κινητοποίηση και για κρούσματα στο Καπανδρίτι

Νέος συναγερμός σήμανε για κρούσματα που βρέθηκαν και σε τρίτη κατασκήνωση, αυτήν τη φορά στο Καπανδρίτι Αττικής. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, πρόκειται για τρία κρούσματα, με τις Αρχές να κάνουν ιχνηλάτηση μεταξύ παιδιών και εργαζομένων, ενώ αύριο το πρωί αναμένεται να έχουμε μια πιο συγκεκριμένη εικόνα.