Skip to main content

Βίντεο από την επιχείρηση κατάσβεσης φωτιάς σε πλοίο στην Ηγουμενίτσα

Ένας από τους τραυματίες που νοσηλεύεται με αναπνευστικά προβλήματα στο νοσοκομείο Φιλιατών βρέθηκε κρυμμένος μέσα σε νταλίκα

Ολοκληρώνεται το έργο της κατάσβεσης της φωτιάς στο επιβατηγό/οχηματαγωγό Olympic Champion ενώ αποβιβάζονται και τα φορτηγά από τα γκαράζ του πλοίου.

Σύμφωνα με πληροφόρηση από το λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας κάποιες νταλίκες έχουν καεί ολοσχερώς ενώ κάποιες άλλες έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές και στα εμπορεύματα που μετέφεραν.

Ο Κούρδος που νοσηλεύεται με αναπνευστικά προβλήματα στο νοσοκομείο Φιλιατών βρέθηκε κρυμμένος μέσα σε νταλίκα, ενώ οι πρώτες βοήθειες -λόγω του πυκνού καπνού από τη φωτιά- δόθηκαν σε άλλα 2 άτομα.

Σύμφωνα με όλες τα ενδείξεις η φωτιά ξέσπασε σε χώρο κοντά στην πλώρη του πλοίου από φορτηγό. Ηταν μια δύσκολη επιχείρηση και οι πυροσβέστες χρησιμοποίησαν ειδικό εξοπλισμό και αντιασφυξιογόνος μάσκες. Σημειώνεται ότι εντός του πλοίου βρίσκονταν 538 επιβάτες, 79 μέλη πληρώματος και 293 οχήματα.

Το πλοίο είχε ξεκινήσει από την Ηγουμενίτσα με προορισμό τη Βενετία. Μόλις ξέσπασε η φωτιά, επέστρεψε στο λιμάνι και εκεί έσπευσαν περιπολικό του λιμενικού, ρυμουλκό και ένα πλοιάριο του πυροσβεστικού σώματος.