Skip to main content

Ηγούμενος μοναστηριού στην Εορδαία: Δεν λαμβάνει υπόψιν ο Θεός προσευχή με μάσκα

Μέχρι την πόρτα της εκκλησίας ισχύουν οι νόμοι του κράτος, από εκεί και πέρα ισχύουν οι νόμοι της εκκλησίας, είπε ο ηγούμενος.

Eπιγραφή που ανέφερε «απαγορεύεται η χρήση μάσκας εντός της Ιεράς Μονής» και «μάσκα φορούν οι ληστές και όχι οι χριστιανοί» ανήρτησε ο ηγούμενος στο μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής στην Εορδαία, Γέροντας Μάξιμος.

Μιλώντας στο Live News του MEGA, ο Γέροντας Μάξιμος ισχυρίζεται πως δεν προτρέπει τους πιστούς να μη φοράνε μάσκα εκτός εκκλησίας, αλλά μόνο μέσα στο μοναστήρι, διότι εκεί «ισχύουν οι νόμοι της εκκλησίας». «Μέχρι την πόρτα της εκκλησίας ισχύουν οι νόμοι του κράτος, από εκεί και πέρα ισχύουν οι νόμοι της εκκλησίας», λέει.

Επιπροσθέτως, ο Ηγούμενος λέει στην κάμερα πως «αν κάνεις προσευχή με μάσκα αυτό εξαρτάται από το αν ο Θεός θα λάβει υπόψιν ή όχι. Δεν θα το λάβει αφού δια των κανόνων του απαγορεύεται. Από την ημέρα που θα γνωριστούν ένας νέος μια νέα συζούν σαν ανδρόγυνο, πορνεία. Άσε που είναι επικίνδυνες, και τις φοράνε και στα μωρά. Οι ληστές φοράνε μάσκα. Μέχρι την πόρτα της εκκλησίας ισχύουν οι νόμοι του κράτος, από εκεί και πέρα ισχύουν οι νόμοι της εκκλησίας. Θα λέτε ‘δεν γίνομαι πειραματόζωο’, σε όσους ρωτάνε αν κάνατε το εμβόλιο».

Η θέση της Εκκλησίας για το μοναστήρι στην Εορδαία

Ο Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας Θεόκλητος μίλησε στο Live News, δίνοντας τη θέση της επίσημης Εκκλησίας για τα όσα ο Hγούμενος της Κοζάνης, Γέροντας Μάξιμος, πράττει και λέει. Όπως σημειώνει ο κ. Θεόκλητος πρόκειται για ένα παλαιό μοναστήρι ιδρυμένο με απόφαση της Ιεράς Συνόδου και του Υπ. Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, επομένως είναι νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου και «κατευθύνεται και από την Μητρόπολη, και την Ιερά Σύνοδο και το κράτος».

«Τώρα είναι δύο μοναχοί ο πατήρ Μάξιμος και ο πατήρ Ιγνάτιος. Ο Μάξιμος ήταν Ηγούμενος αλλά αποτειχίστηκε κι αυτός και ο συνεργάτης του πατήρ Ιγνάτιος. Έλαβα τα μέτρα μου αφού πρώτα προσπάθησα με το καλό αλλά δεν πείθονται. Αναγκάστηκα να απολύσω τον πατέρα Μάξιμο που ήταν διορισμένος Ηγούμενος και τον πατήρ Ιγνάτιο. Περίμενα μήπως μετανοήσουν και επανέλθουν και δεν έκανα τα πρακτικά να τα στείλω στην Ιερά Σύνοδο και να καθαιρεθούν, να σβήσουν από την εκκλησία κι αυτοί συνεχίζουνε να λένε αυτά. Είναι κατά του κορονοϊού και κατά όλων όσων λέει και η επίσημη εκκλησία, η Ιερά Σύνοδος, το Πατριαρχείο».

<div