Skip to main content

ΙΚΑ Πύλης Αξιού και πλατεία Δικαστηρίων ζητά ο ΔΣΘ από τον Μητσοτάκη

Ποιες προτάσεις έθεσε στον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του ΔΣΘ κατά τη σημερινή συνάντηση εργασίας με επιστημονικούς φορείς που έλαβε χώρα στο ΥΜΑΘ.

Την παραχώρηση του κτηρίου που στεγάζει το ΙΚΑ Πύλης Αξιού στις δικαστικές υπηρεσίες και τη δημιουργία της πλατείας Δικαστηρίων ζήτησε από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Στάθης Κουτσοχήνας.

Μιλώντας στη σύσκεψη των επιστημονικών φορέων της πόλης με τον κ. Μητσοτάκη στο ΥΜΑΘ ο κ. Κουτσοχήνας πρότεινε στον κ. Μητσοτάκη να μετακομίσουν οι υπηρεσίες του ΙΚΑ στη δυτική Θεσσαλονίκη και να ενωθούν τα υπάρχοντα δικαστήρια με αυτά επί της οδού Φράγκων και με το κτήριο όπου στεγάζεται σήμερα το ΙΚΑ, δημιουργώντας έτσι μία Πλατεία Δικαστηρίων. «Αυτό θα αναδείξει και την πόλη και θα δώσει ουσιαστικά μια λύση στο μεγάλο κτηριακό πρόβλημα που υπάρχει στο Δικαστικό Μέγαρο» υποστήριξε ο πρόεδρος του ΔΣΘ.

Επίσης, έθεσε στον πρωθυπουργό τα προβλήματα των δικηγόρων, ζητώντας παράλληλα μείωση του ΦΠΑ στις δικαστικές υπηρεσίες οι οποίες, όπως λέει, αντιμετωπίζονται ως μια κοινή υπηρεσία με τον ανώτατο φορολογικό συντελεστή. Τέλος, ο Δικηγορικός Σύλλογος, όπως δήλωσε ο κ. Κουτσοχήνας, τίθεται στη διάθεση του πρωθυπουργού για κάθε γνωμοδότηση και νομική συμβουλή αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών και την προστασία των μακεδονικών προϊόντων.