Skip to main content

Ικανοποίηση ΕΒΕΘ για τα 150 εκατ. ευρώ σε πληγείσες επιχειρήσεις

Ικανοποίηση ΕΒΕΘ για την εξασφάλιση από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κονδυλίων 150 εκατ. ευρώ προς ΜΜΕ της Περιφέρειας που επλήγησαν

Την πλήρη ικανοποίησή της για την αξιέπαινη, όπως τη χαρακτηρίζει, πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα να προχωρήσει στη διάθεση, με τη μορφή της μη επιστρεπτέας επιχορήγησης, μέσω της Δράσης «Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον Covid-19 στη Κεντρική Μακεδονία», 150 εκατ. ευρώ, από τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Περιφέρειας, «καταφέρνοντας να υπερκεράσει κάποιες αδικαιολόγητες εκ των πραγμάτων αντιρρήσεις», εκφράζει σε ανακοίνωσή του το ΕΒΕΘ.

Σημειώνει, δε, ότι η επιλογή των επιχειρήσεων προς χρηματοδότηση και η κατανομή των κονδυλίων σε αυτές «γίνεται μέσω μια αδιάβλητης διαδικασίας, με καθαρά αντικειμενικά και σαφώς προσδιορισμένα κριτήρια, που προκύπτουν από τις δηλώσεις τους προς τις φορολογικές αρχές και την Επιθεώρηση Εργασίας. Ως εκ τούτου, οι αιτήσεις αξιολογούνται τάχιστα, βάσει της βαθμολογίας που αυτόματα υπολογίζεται».

Η Πρόσκληση της Δράσης είναι αναρτημένη στις ιστοσελίδες www.pepkm.gr και www.kepa-anem.gr. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον Ενδιάμεσο Φορέα Επιχειρηματικού Προγράμματος ‘’Επιχειρηματικότητα και Ανταγωνιστικότητα’’ ΚΕΠΑ - ΑΝΕΜ, τηλ.: 2310 480000.

«Το ΕΒΕΘ συγχαίρει και ενθαρρύνει την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να διευρύνει τη δράση αυτή και θα τη στηρίξει σε κάθε νέα προσπάθεια που θα καταβάλει, προς έγκρισή της από τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης», καταλήγει η ανακοίνωση του Επιμελητηρίου.