Δευτέρα 6 Απριλίου 2020
x

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΟΕΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ

Περιμένουμε άμεσα τη νομοθέτηση της συγκεκριμένης εξαγγελίας, είπε ο πρόεδρος του ΟΕΕ και τόνισε ότι το ποσοστό δεν πρέπει να ξεπερνά το 50%.

«Έπρεπε να κλείσουν 200.000 ελεύθεροι επαγγελματίες τα βιβλία τους και να δηλώσουν στην Εφορία περί το 1,5 δισ. ευρώ λιγότερα εισοδήματα από τότε που ψηφίστηκε ο νόμος Κατρούγκαλου, για να αποφασίσει τελικά η κυβέρνηση να μειώσει τους συντελεστές των ασφαλιστικών εισφορών», δήλωσε ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας.

Σε ανακοίνωσή του σχετικά με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού από το βήμα της 83ης ΔΕΘ, ο πρόεδρος του ΟΕΕ σημείωσε: «Στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος αισθανόμαστε, δυστυχώς, κάτι παραπάνω από δικαιωμένοι, δεδομένου ότι από την πρώτη στιγμή αναδείξαμε το βασικό πρόβλημα, που προκάλεσε ο συγκεκριμένος νόμος, εναντίον του οποίου προσφύγαμε στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Δηλαδή, ότι δεν μπορεί να επιχειρήσει όποιος καλείται να πληρώσει το 70% του εισοδήματός του σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές».

«Πρότασή μας παραμένει ότι το ποσοστό αυτό δεν πρέπει να ξεπερνά το 50%», τόνισε ο κ. Κόλλιας και σημείωσε: «Περιμένουμε, πλέον, άμεσα τη νομοθέτηση της συγκεκριμένης εξαγγελίας, η οποία έστω και τώρα είναι καλοδεχούμενη».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ