Skip to main content

Ικανοποίηση σε ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας για τις καταβολές στους καπνοπαραγωγούς

Η υπόθεση είχε τραβήξει σε μάκρος από τον περασμένο Ιούνιο όταν και η ενίσχυση δεν δόθηκε γιατί τελικά μεσολάβησαν οι εκλογές.

Αίσιο τέλος είχε η καταβολή του de minimis για τους καπνοπαραγωγούς του νομού Πιερίας από την κυβέρνηση, γεγονός που σχολίασε με ικανοποίηση η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η συγκεκριμένη υπόθεση εκκρεμούσε από τον περασμένο Ιούνιο, όταν ο τότε υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης εισηγήθηκε μετά από σχετική ενημέρωση από τον ΕΛΓΑ τη χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στο σύνολο των καλλιεργούμενων εκτάσεων με τις ποικιλίες καπνών «Μπασμά και Κατερίνης» την οποία και προώθησε στον τότε αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ.Χουλιαράκη για να ακολουθήσει η πληρωμή των παραγωγών.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας «ο κ.Χουλιαράκης δεν θέλησε να κάνει την πληρωμή την τελευταία εβδομάδα πριν τις εκλογές για προφανείς λόγους, αν και η συγκεκριμένη απόφαση  μόνο εκλογικά δεν βοήθησε στην Πιερία τον ΣΥΡΙΖΑ».

Στην συνέχεια ακολούθησε την Αύγουστο του 2019 ερώτηση της βουλευτή Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ κ.Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα που συνυπέγραφαν και άλλοι βουλευτές που ζητούσε την αποκατάσταση των αγροτών με την καταβολή του de minimis  από την σημερινή κυβέρνηση.

Παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ ασκεί κριτική στην τοπική ΝΔ για το ότι ισχυρίζεται πως οι βουλευτές της νυξ αξιωματικής αντιπολίτευσης είχαν ψευδώς ισχυριστεί ότι θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις, ωστόσο η υπόθεση πάγωσε λόγω των εκλογών.