Skip to main content

Ικανοποίηση στο ΕΕΘ για τις εξαγγελίες ελαφρύνσεων επιχειρήσεων-εργαζομένων

Προς τη θετική κατεύθυνση σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΕΘ Μιχάλη Ζορπίδη οποιαδήποτε ελάφρυνση που αφορά επιχειρήσεις και εργαζόμενους.

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης χαιρετίζει με ανακοίνωσή του τις χθεσινές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη για μείωση των φορολογικών υποχρεώσεων, φυσικών προσώπων τα οποία ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα, νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων και των ασφαλιστικών εισφορών των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα.

Πιο συγκεκριμένα, το ΕΕΘ και ο πρόεδρος αυτού Μιχάλης Ζορπίδης, εκφράζει την ικανοποίηση του για την μείωση του συντελεστή φόρου σε μόνιμη βάση από το 2022 και από το 24% στο 22%, για τη μείωση σε μόνιμη βάση της προκαταβολής φόρου από το 100% στο 55%,  όλων των φυσικών προσώπων τα οποία ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα από φέτος, για την ανακοίνωση της μείωσης, επίσης σε μόνιμη βάση για τα νομικά πρόσωπα και τις νομικές οντότητες της προκαταβολής φόρου από το 100% στο 70% για φέτος και στο 80% από το 2022 και τέλος για την επέκταση της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες για τους  μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα και για το 2022.

Ο πρόεδρος του ΕΕΘ Μιχάλης Ζορπίδης σε δήλωση του τονίζει ότι «είναι προς την θετική κατεύθυνση οποιαδήποτε ελάφρυνση αφορά επιχειρήσεις και εργαζόμενους. Οι χθεσινές κυβερνητικές ανακοινώσεις θεωρούμε πως θα προσφέρουν μια «ανάσα» στην οικονομική πίεση που δέχονται οι επαγγελματίες. Αναμένουμε και επιπλέον αποφάσεις προς την ίδια κατεύθυνση».