Skip to main content

Ικανοποιημένη η Κύπρος από το ψήφισμα Συμβουλίου Ασφαλείας

Ευχαριστημένη δηλώνει η Κυπριακή κυβέρνηση για την ανανέωση της θητείας της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο για ακόμη έξι μήνες.
Η Κυπριακή κυβέρνηση εκφράζει την ικανοποίησή της για το ψήφισμα 1930 του 2010 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ με το οποίο ανανεώνεται η θητεία της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο για ακόμη έξι μήνες. Όπως δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, το ψήφισμα είναι ισορροπημένο και η Κυβέρνηση θεωρεί ως σημαντικό το γεγονός ότι σε αυτό επιβεβαιώνεται η συμφωνημένη βάση λύσης πάνω στην οποία διεξάγονται οι συνομιλίες για το Κυπριακό.

Επίσης, ανέφερε ότι δεν υπάρχει καμία αναφορά σε χρονοδιαγράμματα, παρά τις προσπάθειες της Τουρκίας και φίλων της χωρών για εισαγωγή χρονοδιαγραμμάτων και αλλοίωση της συμφωνημένης βάσης των διαπραγματεύσεων. Χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες του προέδρου Χριστόφια και τη βοήθεια φίλων μας χωρών, είπε ο κ. Στεφάνου, απετράπη η προσπάθεια της Τουρκίας και φιλικών της δυνάμεων να θέσουν χρονοδιαγράμματα μέσω του ψηφίσματος ή να επιτύχουν αλλοίωση της βάσης διαπραγμάτευσης.