Skip to main content

Ικανοποίηση ΛΑΟΣ για τα αποτελέσματα των εκλογών

Ικανοποιημένοι εμφανίζονται στον ΛΑΟΣ από τις αυτοδιοκητικές εκλογές και τις επιδόσεις του κόμματος, στον πρώτο γύρο αλλά και στον δεύτερο όπου στήριξε υποψηφίους προερχόμενους από τη Νέα Δημοκρατία κ
Ικανοποιημένοι εμφανίζονται στο ΛΑΟΣ από τις αυτοδιοκητικές εκλογές και τις επιδόσεις του κόμματος, στον πρώτο γύρο αλλά και στον δεύτερο όπου στήριξε υποψηφίους προερχόμενους από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με συνεργάτη του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη, που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, για το ΛΑΟΣ, τόσο ο κ. Καμίνης όσο και ο κ. Μπουτάρης είναι προνομιακοί αντίπαλοι, που θα επιτρέψουν στο κόμμα να ασκήσει σκληρή κριτική.

Το ίδιο στέλεχος επανέλαβε την άποψη του προέδρου του ΛΑΟΣ ότι η ολική επαναφορά που ισχυρίστηκε ότι πέτυχε η ΝΔ την πρώτη Κυριακή αποδείχθηκε εικονική πραγματικότητα, και τόνισε ότι το αντιμνημόνιο και η στρατηγική που στηρίχθηκε επάνω στην αντίθεση προς το Μνημόνιο δεν απέδωσε και ήταν ένα μεγάλο λάθος.

Χαρακτήρισε «ψευτοδίλημμα που του απέρριψε ο κόσμος» την αντιμνημονιακή επιχειρηματολογία της ΝΔ και αναφερόμενος στις επιλογές του κ. Σαμαρά υποστήριξε ότι «και στα τρία πουλέν που ποντάρισε ο πρόεδρος της ΝΔ, έχασε κατά κράτος».

«Με αυτά που κάνει ο Σαμαράς οδηγεί τον κόσμο την αριστερά, και αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να προσθέσει πολλά περισσότερα προβλήματα από αυτά που υπάρχουν. Ο ΛΑΟΣ χρεώνει στον Σαμαρά την άνοδο της αριστεράς» είπε το ίδιο στέλεχος του ΛΑΟΣ.

Στην Καλλιρρόης πάντως είναι ικανοποιημένοι - αλλά όχι απόλυτα - από την δημοσκόπηση της GPO που δημοσιοποίησε χθες το MEGA, και επισημαίνουν ότι «είμαστε στο 7% και κάτι».

«Είμαστε ικανοποιημένοι αλλά όχι απόλυτα, γιατί δεν εισπράξαμε αυτά που περιμέναμε και πιστεύουμε ότι ήταν το Μνημόνιο και η συνεπής μας στάση απέναντί του ο λόγος που δεν πετύχαμε όσα θέλαμε. Πληρώσαμε την συνεπή μας στάση» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στενός συνεργάτης του κ. Καρατζαφέρη.

Ο ΛΑΟΣ από εδώ και πέρα θα στραφεί όπως λένε στην Καλλιρρόης, στα καθημερινά προβλήματα του πολίτη τα οποία και θα αναδείξει, και αναφέρονται ειδικά στην μετανάστευση και στο παραεμπόριο στα οποία θα δώσουν έμφαση.

Παράλληλα το κόμμα επιμένει στην ανάγκη σχηματισμού κυβέρνησης προσωπικοτήτων ενώ η στάση του απέναντι στην κυβέρνηση θα παραμείνει ίδια, δηλαδή όπως διευκρίνισε στέλεχος του επιτελείου του κ. Καρατζαφέρη «όταν βλέπουμε κάτι σωστό το υποστηρίζουμε, όταν βλέπουμε κάτι λάθος το κατακρίνουμε. Αυτή είναι η στάση μας». Στο ΛΑΟΣ θεωρούν ότι αυτές οι αυτοδιοικητικές εκλογές ήταν μια χαμένη ευκαιρία να συνεννοηθεί η κεντροδεξιά παράταξη και παραπέμπουν στα αποτελέσματα, και στις περιοχές όπου υπήρξε συνεργασία, «όπου στα περισσότερα πήγαμε καλά».

Εξάλλου, ο ΛΑΟΣ σε ανακοίνωσή του υποστήριξε ότι τα περί μνημονίου και αντιμνημονίου απεδείχθησαν αρκούντως ρευστά.

«Δηλαδή οι κάτοικοι της Πελοποννήσου και της Αττικής ήταν «υπέρ» και της Μακεδονίας «κατά»; Του Αιγαίου «υπέρ» και του Ιονίου «κατά»; Οι σωστές επιλογές μέτρησαν» σύμφωνα με το ΛΑΟΣ και αυτές - όπως υποστηρίζει το κόμμα - ήταν ο τρόπος σκέψης του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού του οποίου - σύμφωνα με την ανακοίνωση - οι τελικές επιλογές ήταν νικηφόρες στη συντριπτική τους πλειοψηφία.