Skip to main content

Ικανοποιητικά προχωρούν τα έργα για τους Μεσογειακούς

Δήμαρχος Λαρισαίων: Να προχωρήσουν οι νομοθετικές ρυθμίσεις και τα ΠΔ για το ιδιοκτησιακό, που καθυστερούν την υλοποίηση ορισμένων έργων.
Εντός χρονοδιαγράμματος κινούνται  οι ρυθμοί υλοποίησης των έργων των Μεσογειακών Αγώνων 2013, εκτός κάποιων καθυστερήσεων, λόγω μη ολοκλήρωσης μελετών.

Στη διαπίστωση αυτή κατέληξε η Οργανωτική Επιτροπή που συνεδρίασε την Τετάρτη με αφορμή την  έλευση  του προέδρου της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων (ΔΕΜΑ) κ. Αντάντι.
Η  Οργανωτική Επιτροπή των Μεσογειακών Αγώνων 2013, στην  πρόσφατη συνεδρίαση της εξέτασε διεξοδικά τα θέματα κατασκευής των Μεσογειακών Χωριών σε Νέα Ιωνία και Λάρισα και  των υπολοίπων έργων σε Βόλο και Λάρισα. Στη σύσκεψη μετείχαν εκπρόσωποι του ΟΕΚ και της ΓΓΑ.

Ο πρόεδρος  της Οργανωτικής Επιτροπής των Μεσογειακών Αγώνων 2013 κ. Ερωτόκριτος Νεοφύτου δήλωσε μετά τη σύσκεψη ότι έγινε εμπεριστατωμένη ενημέρωση για την πορεία των μελετών και των έργων που είναι σε εξέλιξη.
Γνωστοποίησε οτι η αντιπροσωπεία της ΔΕΜΑ θα επισκεφθεί την Παρασκευή το απόγευμα το Βόλο και το Σάββατο θα μεταβούν στη Λάρισα. Θα ξαναεπισκεφθούν Βόλο και Λάρισα στις 25 Οκτωβρίου.

Ο δήμαρχος Βόλου κ. Αλέκος Βούλγαρης εκτιμά ότι πλέον ακολουθούνται γρήγοροι ρυθμοί, εκτός από τις καθυστερήσεις που εντοπίστηκαν στις μελέτες και λόγω προβλημάτων αθλητικής υποδομής. Για το Μεσογειακό Χωριό εξέφρασε την πεποίθηση ότι  η εξέλιξη του έργου θα είναι είναι εντός του χρονοδιαγράμματος, μετά την παρουσίαση που έγινε από τον ΟΕΚ.

Ο δήμαρχος Λάρισας κ. Κώστας Τζανακούλης χαρακτήρισε αρκετά ουσιαστική τη συνεδρίαση αυτή, που είναι η  δεύτερη με αυτή τη σύνθεση. Ο κ. Τζανακούλης γνωστοποίησε οτι οι άνθρωποι της ΓΓΑ και του ΟΕΚ τον ενημέρωσαν για για τα μεγάλα αθλητικά έργα που έχουν μια σειρά από προβλήματα με το ιδιοκτησιακό καθεστώς αλλά και με νομοθετικές ρυθμίσεις ή με προεδρικά διατάγματα, τα οποία πρέπει να θεσπιστούν. Εξέφρασε την αισιοδοξία του, γιατί πιστεύει ότι  αν υπάρξει η χρηματοδότηση θα ξεπεραστούν αυτά  και τα μεγαλύτερα έργα  θα είναι έτοιμα μέχρι το τέλος του καλοκαιριού του 2012, δηλαδή ένα χρόνο πριν τους Μεσογειακούς αγώνες.
Στη Λάρισα, όπως είπε προχωρούν με ικανοποιητικού ρυθμούς το καινούργιο γήπεδο της Α.Ε.Λ., τα γήπεδα του τένις  και το κολυμβητήριο.