Skip to main content

Ικανοποιητικός ο ρυθμός υποχώρησης των νερών στον Έβρο

Σημαντική υποχώρηση των νερών από τις πλημμυρισμένες εκτάσεις του νομού Έβρου καταγράφεται το τελευταίο διήμερο από τις αρμόδιες υπηρεσίες της νομαρχίας.
Σημαντική υποχώρηση των νερών από τις πλημμυρισμένες εκτάσεις του νομού Έβρου καταγράφεται το τελευταίο διήμερο από τις αρμόδιες υπηρεσίες της νομαρχίας.

Σύμφωνα με τον αντινομάρχη Αγροτικού Τομέα - Ανάπτυξης και Υποδομών Μιχάλη Κογιομτζή, οι πλημμυρισμένες εκτάσεις υπολογίζονται στις 55.000 με 60.000 στρέμματα. Όπως τόνισε ο κ. Κογιομτζής, οι ευνοϊκές καιρικές συνθήκες σε συνδυασμό με τις αποκαταστάσεις των αναχωμάτων που ξεκίνησαν και τις παρεμβάσεις που γίνονται, καθώς και με τη δραματική πτώση της στάθμης των υδάτων στα ποτάμια, είχαν αποτέλεσμα τα νερά από τις εκτάσεις που παρέμειναν πλημμυρισμένες και που υπολογίζονταν στις 75.000 στρέμματα την προηγούμενη εβδομάδα, να απομακρύνονται με ικανοποιητικούς ρυθμούς.

Ωστόσο, όπως σχολίασε ο κ. Κογιομτζής, «υπάρχουν δυσκολίες, καθώς θα χρειαστεί ακόμα πολύς καιρός για να αποστραγγιστούν τα νερά από τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις και να μπορέσουν να δουλέψουν τα χωράφια τους οι αγρότες».

Ο αντινομάρχης Αγροτικού Τομέα της νομαρχίας Έβρου εκτιμά ότι οι αγρότες δεν θα μπορέσουν να προετοιμαστούν για τη σπορά των χωραφιών τους νωρίτερα από τις 15 Μαΐου.

Το πρόβλημα που προκύπτει στη συνέχεια είναι η αποκατάσταση των γεωτρήσεων, ιδίως στο ΓΟΕΒ της Ορεστιάδας, όπου θα πρέπει να επισκευαστούν περισσότερες από 140 γεωτρήσεις, προκειμένου να υπάρχει νερό για τους αγρότες να ποτίζουν τις καλλιέργειές τους το καλοκαίρι.