Skip to main content

Οικολόγοι: Απαράδεκτη η διάκριση σε Έλληνες και ξένους για το μέρισμα

Ο συνεκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων υπογραμμίζει πως όλοι οι αναξιοπαθούντες που χρειάζονται βοήθεια έχουν το δικαίωμα στο κοινωνικό μέρισμα

Απαράδεκτη χαρακτηρίζει την αντιπολιτευτική διάκριση ανάμεσα σε Έλληνες και ξένους αναφορικά με το κοινωνικό μέρισμα, ο Κώστας Διάκος.

Χαρακτηριστικά, ο συνεκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων υπογραμμίζει πως όλοι οι αναξιοπαθούντες που κατοικούν στη χώρα και χρειάζονται βοήθεια έχουν το δικαίωμα στο κοινωνικό μέρισμα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο κ. Διάκος:

«Σ' αυτή τη χώρα κατοικούν άνθρωποι αναξιοπαθούντες που χρειάζονται βοήθεια. Δεν κατοικούν μόνο Έλληνες υπήκοοι - ιθαγενείς. Και έχουν όλοι οι αναξιοπαθούντες το δικαίωμα στο κοινωνικό μέρισμα. Ο αναδυόμενος ελληνικός Ευρωσκεπτικισμός του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και του εθνικισμού στη πολιτική, ειδικότερα στη χώρα μας, που έχει σπέρματα φασισμού πριν ακόμα και από την άνοδο του ναζισμού στην Γερμανία, είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος. Και η ιστορία μας, μας διδάσκει ότι το έχουμε πληρώσει ακριβά.

Ας μην υποθάλπει, όπως φαίνεται, τέτοιες λογικές η αξιωματική αντιπολίτευση και ιδιοτελώς διάφορα ιδιωτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, σιγοντάροντας για μικροπολιτικούς λόγους τα νεοπαγή κόμματα της ελληνικής άκρας δεξιάς. Οφείλεται όποιος πολιτικός διάλογος να διακατέχεται από τον όρο "δημοκρατικός"».