Skip to main content

Οικολόγοι Πράσινοι: Επισκέψεις ευρωβουλευτών σε Ημαθία και Κοζάνη

Ο συνεπικεφαλής της καμπάνιας της παράταξης συναντήθηκε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΙΑΔΥΜΑ και τον δήμαρχο Κοζάνης.

Συνεχίζονται οι επισκέψεις του συνεπικεφαλής της καμπάνιας των Οικολόγων Πράσινων για τις Ευρωεκλογές Μιχάλη Μπάκα στη Μακεδονία, όπου τη Δευτέρα 20 Μαΐου συνοδευόμενος από την υποψήφια ευρωβουλευτή Σοφία Κωταΐδου είχαν την ευκαιρία να κάνουν επαφές με φορείς και πολίτες σε Ημαθία και Κοζάνη.

Συγκεκριμένα συναντήθηκαν με τον Δημοσθένη Μαυρίδη, Διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΙΑΔΥΜΑ, διαδημοτικής επιχείρησης που ασχολείται με τη διαχείριση των απορριμμάτων της Δυτικής Μακεδονίας. Ο κ. Μαυρίδης παρουσίασε τη λειτουργία της Εταιρείας που, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, έχει καταφέρει να καλύψει όλη τη Δυτική Μακεδονία και να πετύχει τα υψηλότερα ποσοστά ανακύκλωσης σε όλη τη χώρα με την εφαρμογή τεσσάρων ρευμάτων στην ανακύκλωση, προσεγγίζοντας τους στόχους που έχει βάλει η ΕΕ.


 
Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές των Οικολόγων Πράσινων συναντήθηκαν και με τον δήμαρχο Κοζάνης, Λευτέρη Ιωαννίδη, όπου ενημερώθηκαν για το έργο του την τελευταία τετραετία «ακολουθώντας τις αρχές μια χρηστής, δημοκρατικής και οικολογικής διοίκησης, με το νοικοκύρεμα της λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου». Σημαντική είναι η πρωτοβουλία του Δήμου για τη μετάβαση της περιοχής στη μεταλιγνιτική εποχή, όπου η Κοζάνη πρωτοπορεί σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, όπως και οι πρωτοβουλίες του Δήμου για την ενεργειακή φτώχεια, τη δημιουργία της πρώτης ενεργειακής κοινότητας, τη διαχείριση των οργανικών και την κομποστοποίηση καθώς και τη διαχείριση των αδέσποτων, αναφέρει το κόμμα στην ανακοίνωσή του.

Ολοκληρώνοντας τις επισκέψεις οι Μιχάλης Μπάκας και Σοφία Κωταΐδου έκαναν την παρακάτω δήλωση: «Είναι ενθαρρυντικές αυτές οι επισκέψεις καθώς βλέπουμε την εφαρμογή πάγιων οικολογικών προτάσεων μας, οι οποίες μπορούν να αποτελέσουν οδηγό και παράδειγμα σε πανελλαδικό επίπεδο. Η προετοιμασία για μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή πρέπει να αποτελέσει εθνική προτεραιότητα. Το Ελληνικό κράτος οφείλει πολλά στις λιγνιτοπαραγωγικές περιοχές, οι οποίες για πολλά χρόνια στήριξαν τις πανελλαδικές ανάγκες σε ηλεκτρισμό, πληρώνοντας πολύ βαρύ τίμημα, όχι μόνο με την περιβαλλοντική υποβάθμιση τους, αλλά και με οικονομική και κοινωνική κατάρρευση. Το Εθνικό Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης είναι ένα πρώτο βήμα και είμαστε πολύ χαρούμενοι που σε αυτή την προσπάθεια μετάβασης στη μεταλιγνιτική εποχή πρωταγωνιστεί ένα δικός μας άνθρωπος, ο Λευτέρης Ιωαννίδης, πρώτος οικολόγος Δήμαρχος στη χώρα, που δείχνει στην πράξη πως οι οικολόγοι μπορούν στην τοπική αυτοδιοίκηση να είναι επιτυχημένοι και να έχουν εξαιρετικά αποτελέσματα».