Skip to main content

Οικολογία Αλληλεγγύη: Προσπάθεια φίμωσης των εργαζομένων της ΕΥΑΘ

Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, η κίνηση εξέφρασε τη συμπαράστασή της προς τον πρώην πρόεδρο εργαζομένων της ΕΥΑΘ, για κλήση σε απολογία που δέχθηκε.

Για απαράδεκτο ολίσθημα και προσπάθεια φίμωσης των εργαζομένων κάνει λόγο η «Οικολογία – Αλληλεγγύη» σχολιάζοντας την κλήση σε απολογία του πρώην προέδρου του Σωματείου εργαζομένων της ΕΥΑΘ Κώστα Μαριόγλου, υποψήφιου της κίνησης, για απόψεις που εξέφρασε σε στρογγυλό τραπέζι της για το παραλιακό μέτωπο της πόλης.

Στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα, Τρίτη 8 Ιανουαρίου, η «Οικολογία – Αλληλεγγύη», με τη συμμετοχή του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Τσαραμπουλίδη, του υποψηφίου Δημάρχου Θεσσαλονίκης Μιχάλη Τρεμόπουλου, του Κώστα Μαριόγλου και άλλων συνδικαλιστών, καταγγέλθηκαν οι «αντιδημοκρατικές» - όπως τις χαρακτηρίζει η κίνηση - πρακτικές, ενώ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, έγινε αναλυτική παρουσίαση «του προβλήματος ρύπανσης που προκαλείται από τα αντλιοστάσια της αποχέτευσης της πόλης».

Ο κ. Τσαραμπουλίδης εξέφρασε τη συμπαράσταση του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης στον συνδικαλιστή Κ. Μαριόγλου, που, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, δεν είναι η πρώτη φορά που διώκεται από τη διοίκηση της ΕΥΑΘ καθώς και τον προβληματισμό του για τη στάση του Σωματείου εργαζομένων της ΕΥΑΘ, «που δείχνει να συμπλέει με τη διοίκηση».

Ο κ. Μαριόγλου τόνισε ότι «η προσπάθεια εκφοβισμού και δίωξης εκ μέρους της διοίκησης της ΕΥΑΘ θυμίζει παλαιότερες εποχές, όταν προηγούμενη διοίκηση είχε σύρει με περισσότερες από 250 μηνύσεις τους εργαζομένους της εταιρείας στα δικαστήρια, προσπαθώντας να τους τρομοκρατήσει, να τους κλείσει το στόμα και να τους αφαιμάξει οικονομικά. Η ανάδειξη της κατάστασης του αποχετευτικού δικτύου της πόλης είναι ένα φλέγον ζήτημα, που όφειλε να το πράξει και ως υποψήφιος της Οικολογίας Αλληλεγγύης».

Ο κ. Τρεμόπουλος είπε -μεταξύ άλλων- ότι για την Οικολογία Αλληλεγγύη ο καθαρός Θερμαϊκός ήταν, είναι και θα είναι μείζον ζήτημα στην ατζέντα της για μια καλύτερη Θεσσαλονίκη. «Η δημοκρατία και τα δικαιώματα των πολιτών είναι πεδία τα οποία δεν πρόκειται ποτέ να διαπραγματευτούμε με κανέναν. Τα προβλήματα δεν επιλύονται με τέτοιου είδους αντιδημοκρατικές και αυταρχικές πρακτικές αλλά με συνεκτικές πολιτικές και συμμετοχή στον διάλογο, που η διοίκηση της ΕΥΑΘ επέλεξε να απουσιάσει». Και κατέληξε προτείνοντας «να αλλάξει ο ξεπερασμένος τρόπος συντήρησης των αντλιοστασίων με την προγραμματισμένη ρύπανση και τα λύματα κατά τη διάρκεια των εργασιών να παραλαμβάνονται από ειδικά σκάφη, σαν αυτά που χρησιμοποιούνται διεθνώς για την παραλαβή των σεντινόνερων από τα δεξαμενόπλοια».