Skip to main content

Οικομουσείο Ζαγορίου: Διαδικτυακό σεμινάριο για ανθρώπους με προβλήματα όρασης

Στο σεμινάριο θα φιλοξενηθούν εισηγήσεις για το ζήτημα της προσβασιμότητας των ατόμων με προβλήματα όρασης στον Πολιτισμό

Το Οικομουσείο Ζαγορίου, με έδρα τα Άνω Πεδινά Ζαγορίου, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής του πολιτικής για το έτος 2020 – 2021, σας προσκαλεί στο διαδικτυακό ενημερωτικό σεμινάριο που διοργανώνει σχετικά με το μουσειοπαιδαγωγικό πρόγραμμα «Ακούω – Αγγίζω – Αισθάνομαι» για ανθρώπους με προβλήματα όρασης στο Ζαγόρι. Η δράση υλοποιείται με την ευγενή υποστήριξη και χορηγία του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση.

Τι κάνουμε;

Αναλυτικότερα η Δράση «Ακούω - Αγγίζω – Αισθάνομαι», αφορά τα άτομα με προβλήματα όρασης, αποσκοπώντας σε μια βιωματική εμπειρία μέσω της διάδρασης με τη φυσική και πολιτιστική κληρονομιά του Ζαγορίου, ιδωμένη μέσα από την ενεργοποίηση των υπόλοιπων αισθήσεων, υποστηριζόμενη από σύγχρονα τεχνολογικά μέσα.

Η δράση συν- υλοποιείται σε συνεργασία με την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Ηπείρου, Βορείου Ιονίου και Δυτικής Μακεδονίας και το Κέντρο Καινοτομίας Fab-Lab Ιωαννίνων.

Στο σεμινάριο θα φιλοξενηθούν εισηγήσεις σχετικά με το ζήτημα της ευαισθητοποίησης και της προσβασιμότητας των ατόμων με προβλήματα όρασης τόσο στους μουσειακούς χώρους, όσο και στο κοινωνικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι.

Το Οικομουσείο Ζαγορίου υφίσταται από το φθινόπωρο του 2014 και αποτελεί ένα ανοιχτό μουσείο, γεωγραφικά προσδιορισμένο και κοινωνικά προσανατολισμένο με κύριο στόχο τη διατήρηση, μελέτη και ανάδειξη του πολιτιστικού τοπίου του Ζαγορίου μέσα από συμμετοχικές και κοινωνικές δράσεις που προσανατολίζονται στην ενδογενή και βιώσιμη τοπική ανάπτυξη.

Το Οικομουσείο Ζαγορίου μέσα από τις δράσεις του συμβάλλει δυναμικά στην πολιτισμική επικοινωνία, την προσβασιμότητα και ιδιαίτερα στην προσέλκυση των ανθρώπων με προβλήματα όρασης.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στην παρακάτω φόρμα:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSduC3nST3nyQzcWkVeUCtnz1YtD3n9-pic1W8yiZyxi_4DO2Q/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ