Skip to main content

Εικόνα εξομάλυνσης παρουσιάζεται στα σχολεία, σύμφωνα με τον Ν. Φίλη

Το υπουργείο έχει προχωρήσει σε προσλήψεις 14.000 αναπληρωτών, συμπεριλαμβανομένων και των τελευταίων προσλήψεων, σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας.

Εικόνα εξομάλυνσης παρουσιάζεται στη μεγάλη πλειοψηφία των σχολικών μονάδων της χώρας, σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα με το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ.

Το υπουργείο έχει προχωρήσει σε προσλήψεις 14.000 αναπληρωτών, συμπεριλαμβανομένων και των τελευταίων προσλήψεων που ανακοινώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα και αναμένεται, μέσα στην εβδομάδα, να προχωρήσει περαιτέρω η διαδικασία.

Ο κ. Φίλης ανέφερε ότι στόχος είναι να σταματήσει το καθεστώς ευκαιριακών διορισμών αναπληρωτών κάθε χρόνο και την επόμενη χρονιά «αναλόγως με τα δημόσια οικονομικά, να προχωρήσουμε σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού».

Από την πλευρά της η ΟΛΜΕ έκανε λόγο για 2.000 κενά στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τα οποία -όπως υποστήριξε- θα παραμείνουν ακάλυπτα, μετά και τις προσλήψεις στις οποίες θα προχωρήσει αυτή την εβδομάδα το υπουργείο, καθώς δεν έχουν διασφαλιστεί πιστώσεις για την κάλυψή τους. Από την πλευρά του υπουργείου, ωστόσο, τα κενά αυτά θεωρούνται διαχειρίσιμα.

Επίσης, από τη συζήτηση προέκυψε ότι το υπουργείο είναι ανοικτό σε διάλογο για να βρεθεί λύση για τα άμεσα λειτουργικά ζητήματα, που αφορούν, μεταξύ άλλων, το σύστημα διορισμών και αποσπάσεων των εκπαιδευτικών, ενώ για τα ζητήματα συνταξιοδότησης και μισθοδοσίας των εκπαιδευτικών, η ηγεσία παρέπεμψε το συνδικαλιστικό όργανο στα καθ' υλην αρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας.

Τέλος, σχετικά με τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, ο κ. Φίλης δήλωσε ότι είναι ένα ζήτημα το οποίο μελετάται και για το οποίο θα υπάρξει σύντομα απόφαση από την κυβέρνηση.