Skip to main content

Πρώτη μέρα του νέου lockdown: Εικόνες και βίντεο από τη γκρίζα Θεσσαλονίκη

Η πρώτη, βροχερή μέρα του lockdown στη Θεσσαλονίκη - Εικόνα θλιβερή τα κατεβασμένα ρολά στα εμπορικά καταστήματα και τα μαζεμένα τραπεζοκαθίσματα

Κλειστά καταστήματα, άδειοι δρόμοι και ελάχιστος κόσμος ακόμα και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, που από σήμερα βρίσκεται στις περιοχές της γκρι ζώνης, με τη χειρότερη επιδημιολογική εικόνα στη χώρα.

Αυτή είναι η νέα, γκρίζα καθημερινότητα της Θεσσαλονίκης, η οποία από σήμερα και για 14 μέρες μπήκε σε καθεστώς lockdown.

Εικόνα θλιβερή τα κατεβασμένα ρολά στα εμπορικά καταστήματα και τα μαζεμένα τραπεζοκαθίσματα από τα πολυσύχναστα καφέ στα στέκια της πόλης, την οποία δεν μετριάζουν τα λιγοστά μαγαζιά take away που είναι ανοιχτά, χωρίς όμως πελατεία. Ένα σκηνικό που θυμίζει έντονα το αντίστοιχο της περασμένης άνοιξης με την επιβολή της πρώτης καθολικής καραντίνας.

Εντυπωσιακά άδεια είναι και η παραλία της Θεσσαλονίκης, την οποία οι κάτοικοι της πόλης παραδοσιακά επιλέγουν για τη βόλτα τους.

Οι αυστηρές απαγορεύσεις στις μετακινήσεις που προβλέπονται στη ζώνη γκρι, στην οποία έχουν ενταχθεί η Θεσσαλονίκη και οι Σέρρες, σε συνδυασμό με τον βροχερό καιρό είχε ως αποτέλεσμα να υπάρχει πολύ περιορισμένη κυκλοφορία.

Εν τω μεταξύ αν και η αγορά είναι κλειστή η Τροχαία βεβαιώνει παραβάσεις και κόβει κλήσεις σε ΙΧ που είναι σταθμευμένα επί της οδού Τσιμισκή.