Skip to main content

Εικόνες από την περιοχή με τον αγωγό της ΕΥΑΘ που υπέστη μεγάλη βλάβη

Ο Σωκράτης Φάμελλος επισκέφθηκε το σημείο που σημειώθηκε η βλάβη υπογραμμίζοντας πως η αντικατάσταση του αγωγού θα ολοκληρωθεί σε 48 ώρες

Στην περιοχή που βρίσκεται ο αγωγός της ΕΥΑΘ, στη ΒΙΠΕΘ Σίνδου,  ο οποίος υπέστη βλάβη, έχοντας προκαλέσει από χθες σοβαρά προβλήματα υδροδότησης σε όλη τη Θεσσαλονίκη, βρέθηκε νωρίτερα σήμερα ο Σωκράτης Φάμελλος.

Σύμφωνα με τοποθέτηση του αναπληρωτή ΥΠΕΝ στο Facebook, 24ωρα συνεργεία αποκαθιστούν τη βλάβη ενώ από αύριο το μεσημέρι θα ξεκινήσει η αντικατάσταση του αγωγού καθώς όπως αναφέρει «χρειάζεται να γίνει κατασκευή με πασαλοπηξη σκαμματος εργασίας».

Μάλιστα, όπως προσθέτει «ταυτόχρονα  γίνεται απαντληση υδάτων και από τα φρεατια και από το σκαμμα ενώ η αντικατάσταση με χαλυβδινο τεμάχιο θα ολοκληρωθεί σε 48 ώρες».

Ακόμη όπως υπογραμμίζει, «αυτή τη στιγμή η πόλη εξυπηρετείται κατά 75% και θα γίνουν περιοδικές διακοπές για την ύδρευση της σε κάποιες περιοχές. Η πρόταση επέκτασης του διυλιστήριου έχει ήδη υποβληθεί στο ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας, έτσι ώστε να υδρευεται η πόλη 100% από τον Αλιάκμονα η Αραβυσσος να χρησιμοποιείται μόνο ως εφεδρεία. Ο προϋπολογισμός επέκτασης του διυλιστηρίου ανέρχεται σε 27 εκατομμύρια ευρώ».