Skip to main content

Δέντρο έπεσε από τον αέρα και πλάκωσε αυτοκίνητο στη Χαριλάου(φωτο)

Ο ιδιοκτήτης του οχήματος καταγγέλλει ότι οι επαναλαμβανόμενες σχετικές ενοχλήσεις στον δήμο για καθαρισμό των δένδρων στο σημείο ήταν μάταιες

Εκτεταμένες ζημίες σε αυτοκίνητο που βρισκόταν σταθμευμένο στη συμβολή των οδών Αλκμήνης και Αλεξάνδρου Σταύρου, στην περιοχή της Χαριλάου, προκάλεσε πτώση δένδρου τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου, λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στη Θεσσαλονίκη.

Η εικόνα που αντίκρισε ο ιδιοκτήτης του οχήματος το πρωί του Σαββάτου ήταν απογοητευτική: σχεδόν ολόκληρο το αυτοκίνητο είχε καταπλακωθεί από ένα μεγάλο μέρος του κορμού που είχε «σκιστεί», αλλά και από κλαδιά, με αποτέλεσμα να «βυθιστεί» ο ουρανός του, με τον ίδιο να κάνει λόγο για «πολύ μεγάλη ζημιά». Επειδή ο απεγκλωβισμός του οχήματος ήταν αδύνατος, ο ίδιος κάλεσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία, στελέχη της οποίας, με χρήση αλυσοπρίονου, απομάκρυναν το δένδρο.

Όπως καταγγέλλει στη Voria.gr ο ιδιοκτήτης, παρότι έχουν γίνει επανειλημμένως το τελευταίο διάστημα, και από τον ίδιο αλλά και από υπόλοιπους κατοίκους της περιοχής, ενοχλήσεις στην αρμόδια υπηρεσία του δήμου Θεσσαλονίκης, τη Διεύθυνση Διαχείρισης Αστικού Περιβάλλοντος, για την κατάσταση που επικρατεί στο σημείο, δεν έχει υπάρξει παρέμβαση για κλάδευση και καθαρισμό τουλάχιστον από πέρυσι.

Μάλιστα, όπως λέει ο ίδιος, η επικινδυνότητα στο σημείο είναι μεγάλη για τους περαστικούς, αφού από εκεί διέρχονται καθημερινά δεκάδες μικρά παιδιά για να μεταβούν στο νηπιαγωγείο επί της οδού Αλκμήνης, μόλις λίγα μέτρα μακριά.

Πραγματογνώμονας του Πυροσβεστικού Σώματος που βρέθηκε εκεί θα συντάξει σχετική έκθεση, με την οποία ο πολίτης θα απευθυνθεί στο Τμήμα Διοικητικής Υποστήριξης της Διεύθυνσης προκειμένου να καταθέσει αίτηση αποζημίωσης από τον δήμο Θεσσαλονίκης. Σχετική καταγγελία πραγματοποίησε και στον Σύνηγορο του Πολίτη.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή προϊστάμενο της Διεύθυνσης Διαχείρισης Αστικού Περιβάλλοντος, Μάξιμο Πετρακάκη, οι συντηρήσεις και οι κλαδεύσεις για μία συγκεκριμένη περιοχή της πόλης πραγματοποιούνται ανά τριετία και όχι σε ετήσια βάση.

Δείτε φωτογραφίες: