Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Σκουπιδότοπος το παρκάκι στην Μπότσαρη εν μέσω lockdown (φωτο)

Μπορεί τα πάρκα να είναι πλέον μία από τις μοναδικές διεξόδους από τον εγκλεισμό, όμως οι εικόνες από τα σκουπίδια είναι ντροπιαστικές

Απαράδεκτες εικόνες, που δεν συνάδουν με τις συνθήκες lockdown στην πόλη, συναντά όποιος περάσει από το πάρκο στη συμβολή των οδών Μπότσαρη με Καραμανλή.

Κάδοι που ξεχειλίζουν από πακέτα take away και διάφορα άλλα σκουπίδια που αφήνουν πίσω τους οι επισκέπτες δημιουργούν αποκρουστικές εικόνες αλλά καθιστούν και ανθυγιεινό έναν χώρο που προβλέπεται να φιλοξενεί παιδιά και πολίτες που αναζητούν μια νότα πρασίνου.

Με τις περισσότερες δραστηριότητες να έχουν ανασταλεί λόγω lockdown, φαίνεται πως το εν λόγω πάρκο, όπως και πολλά άλλα, γίνεται καθημερινά στέκι για μερικές στιγμές αποφόρτισης από τον εγκλεισμό.

Είναι σαφές ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης καλείται να δώσει πολύ μεγαλύτερη προσοχή στις γειτονιές της πόλης ανταποκρινόμενος στις συνεχείς εκκλήσεις που απευθύνουν οι δημότες για πιο εντατική καθαριότητα.

Από την άλλη, υπάρχει βέβαια και το ζήτημα της ατομικής ευθύνης: Το να ρίχνει κανείς τα σκουπίδια του σε έναν χώρο πρασίνου, δημιουργώντας ρύπανση του περιβάλλοντος σε ένα μέρος που θα επισκεφτεί εκ νέου συνιστά ασέβεια τόσο προς τον εαυτό του όσο και δεκάδες άλλους πολίτες. Μπορεί ένας κάδος να είναι γεμάτος, αλλά είναι προτιμότερο να κρατήσουμε τα σκουπίδια μας μέχρι να βρούμε έναν διαθέσιμο, παρά να τα ρίξουμε κάτω.