Skip to main content

Εικόνες ντροπής: Σκουπιδότοπος ο χώρος έξω από την Αγιά Σοφιά

Αμέτρητα σκουπίδια αφήνουν πίσω τους οι μουσουλμάνοι που συρρέουν για προσευχή στην Αγιά Σοφιά, με τις εικόνες να κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

Θλίψη προκαλούν οι εικόνες της Αγιάς Σοφιάς καθώς λίγα μόλις 24ωρα μετά τη μετατροπή της σε τζαμί ο χώρος μπροστά από τον ναό θυμίζει σκουπιδότοπο, ενώ εκφράζεται κίνδυνος πρόκλησης ζημιών στο εσωτερικό από τον συνωστισμό των προσκυνητών.

Πλήθος μουσουλμάνων συρρέει διαρκώς για να προσευχηθεί στην Αγιά Σοφιά, η οποία με εντολή Ερντογάν είναι ανοικτή όλο το 24ωρο. Ωστόσο όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, φαίνεται να μην σέβονται το περιβάλλον.

Την ίδια ώρα, ο Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει το προπαγανδιστικό του παιχνίδι, εμμένοντας στην εμπρηστική του ρητορική. Μετά τις αμφίσημες δηλώσεις του για επίθεση ή διαπραγματεύσεις, επανήλθε με νέες απειλές, λέγοντας: «Η υλοποίηση των ονείρων των προγόνων μας έγινε από τον Μωάμεθ τον Πορθητή. Παρόλο που πέρασαν αιώνες από την κατάκτηση, βλέπουμε ότι ακόμη δεν έχει γίνει αποδεκτό ότι η Κωνσταντινούπολη είναι στα χέρια του τουρκικού έθνους και των μουσουλμάνων».

Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής ξεκινάει εκστρατεία ενημέρωσης, προκειμένου η Αγιά Σοφιά, να επιστρέψει στο μουσειακό καθεστώς της, διεμήνυσε ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος.