Skip to main content

Εικόνες σοκ στη Νέα Υόρκη: Ομαδικοί τάφοι θυμάτων από κορωνοϊό (vid)

Ο εκπρόσωπος της δημαρχίας στη Νέα Υόρκη δήλωσε ότι οι ανάγκες για χώρους ταφής είναι τεράστιες, λόγω των θυμάτων του νέου κορωνοϊού

Σοκάρουν οι εικόνες που κατέγραψε drone στη Νέα Υόρκη, σε έκταση στο Hart Island, όταν συνεργεία σκάβουν ομαδικούς τάφους και τοποθετούν ορισμένα μόνο από τα χιλιάδες θύματα του κορωνοϊού.

Το Hart Island, το νεκροταφείο του νησιού στη Νέα Υόρκη, χρησίμευε προκειμένου να ταφούν εκείνοι οι άτυχοι άνθρωποι, που δεν είχαν συγγενείς ή φίλους να φροντίσουν για εκείνους και να τους συνοδεύσουν στην τελευταία τους κατοικία.

Οι άνθρωποι που άφησαν την τελευταία τους πνοή μόνοι σε ένα νοσοκομείο, οδηγούνται σε ομαδικούς τάφους, πάλι μόνοι, σε ειδικό χώρο, εκεί, που άλλοτε οι αμερικανικές αρχές τοποθετούσαν όσους τιμωρήθηκαν με μοναξιά και απομόνωση στη ζωή τους.

Ο εκπρόσωπος της δημαρχίας στη Νέα Υόρκη δήλωσε ότι οι ανάγκες για χώρους ταφής είναι τεράστιες, λόγω των θυμάτων του νέου κορωνοϊού και ότι το Hart Island θα χρησιμεύσει και το επόμενο διάστημα, προκειμένου να ταφούν εκεί πολλά από τα χιλιάδες θύματα της πανδημίας στην αμερικανική μεγαλούπολη.