Skip to main content

Εικόνες βιβλικής καταστροφής στη Θεσσαλία - Δύο οι νεκροί (φωτο+vid)

Θύματα της σφοδρής κακοκαιρίας είναι μια ηλικιωμένη γυναίκα στα Φάρσαλα και ένας 63χρονος κτηνοτρόφος στην Καρδίτσα. Δείτε εικόνες από τις περιοχές

Σοκ προκαλούν οι εικόνες από τις περιοχές που πέρασε η κακοκαιρία Ιανός, η οποία άφησε πίσω της δύο νεκρούς στην περιοχή της Καρδίτσας.

Θύματα της σφοδρής κακοκαιρίας είναι μια ηλικιωμένη γυναίκα στα Φάρσαλα και ένας 63χρονος κτηνοτρόφος στην περιοχή της Καρδίτσας τον οποίο αναζητούσε ο γιός του από χθες.

Διαβάστε: Δύο νεκροί από τη φονική κακοκαιρία - Κτηνοτρόφος στην Καρδίτσα το δεύτερο θύμα

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες για την 40χρονη γυναίκα που παρασύρθηκε με το αυτοκίνητό της από τον Πάμισο ποταμό στο Μουζάκι. Το όχημά της αργά το μεσημέρι του Σαββάτου εντοπίστηκε, χωρίς ωστόσο, η ίδια να βρίσκεται μέσα σε αυτό.

Εγκλωβισμένο βρίσκεται επίσης ζευγάρι ηλικιωμένων στο σπίτι του στο χωριό Καστανιά του δήμου Καρδίτσας καθώς εξαιτίας της κακοκαιρίας έπεσε η στέγη την ώρα που κοιμόντουσαν.

Μεγάλες καταστροφές έχουν προκληθεί από το πέρασμα του «Ιανού», ο οποίος δεν έχει ολοκληρώσει ακόμη την πορεία του.

Τις πληγές της μετρά η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, καθώς η επέλαση του «Ιανού» ήταν ιδιαίτερα σφοδρή, κυρίως στον δήμο Μουζακίου. Είναι χαρακτηριστικό πως στο Μουζάκι κατέρρευσε πτέρυγα στο κέντρο Υγείας.

Σύμφωνα με όσα δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Κωνσταντίνος Νούσιος, δέχθηκε τεράστιες ποσότητες νερού με αποτέλεσμα δρόμοι και σπίτια να πλημμυρίσουν με το ύψος του νερού να φτάνει και το ένα μέτρο.

Σοβαρή παραμένει και η κατάσταση στα Φάρσαλα από την επέλαση του Ιανού. Τριάντα άτομα παραμένουν εγκλωβισμένα στην περιοχή του Σταυρού, ανέφερε το πρωί του Σαββάτου στο Mega ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας.

Ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές που έχει προκαλέσει η έντονη βροχόπτωση στην περιοχή των Φαρσάλων. Όπως σημείωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Φαρσάλων Μάκης Εσκίογλου η ποσότητα του νερού ήταν τεράστια με αποτέλεσμα να υπάρχουν πλημμυρικά φαινόμενα σε μεγάλη έκταση.