Skip to main content

Εικονική επιχείρηση παραγωγής οικολογικού προϊόντος καθαρισμού από μαθητές της Καλαμαριάς

Οι καινοτόμες ιδέες πάντοτε τραβούν την προσοχή μας, πόσο μάλλον όταν προέρχονται από εφήβους, δήλωσε ο δήμαρχος Καλαμαριάς, κ. Δαρδαμανέλης.

Την εικονική επιχείρηση παραγωγής οικολογικού προϊόντος καθαρισμού, παρουσίασαν στον δήμαρχο Καλαμαριάς, Γιάννη Δαρδαμανέλη, μαθητές του Πειραματικού Λυκείου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Τα παιδιά είχαν την ιδέα να συλλέξουν ξερές πευκοβελόνες και να τις μετατρέψουν σε πρώτη ύλη, για ένα οικολογικό, αγνό και φυσικό προϊόν απολύμανσης και ζήτησαν από τον δήμαρχο κ. Δαρδαμανέλη να τον συναντήσουν, διαδικτυακά, προκειμένου να αναδείξουν την ιδέα τους, να ακούσουν την άποψή του, αλλά και τη συμβουλή του σχετικά με την προώθηση του προϊόντος, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

«Οι καινοτόμες ιδέες πάντοτε τραβούν την προσοχή μας, πόσο μάλλον όταν προέρχονται από εφήβους. Η σκέψη να μετατρέψουν τις πευκοβελόνες σε προϊόν καθαρισμού, βελτιώνοντας ταυτόχρονα τις συνθήκες στα ελληνικά δάση, που σε μεγάλο ποσοστό είναι πευκοδάση, προσωπικά με εντυπωσίασε. Θέλω να συγχαρώ τα παιδιά, που επιλέγουν τον δρόμο της δημιουργίας , αλλά και τους γονείς με τους εκπαιδευτικούς που τα στηρίζουν» δήλωσε με έμφαση ο κ. Δαρδαμανέλης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένοι μαθητές διακρίθηκαν πέρυσι σε πανευρωπαϊκό διαγωνισμό, κερδίζοντας το δεύτερο βραβείο, με ένα πρότζεκτ για την εξοικονόμηση νερού.